Töretlenül bővül a spanyol turizmus

Spanyolország júliusban 10,5 millió külföldi turistát fogadott, 10,1 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben a hónapban – közölte a spanyol statisztikai hivatal (INE) csütörtökön. Január és július között 46,9 millióan választották úti célul a dél-európai országot, ami 11,3 százalékos növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest.

A legtöbb turista, 10,9 millió, az év hetedik hónapjában is Nagy-Britanniából érkezett Spanyolországba, a második helyen a németek következnek 6,8 millió, majd a franciák 6,3 millió turistával.

Több mint 10 millió külföldi turistát fogadott Spanyolország júliusban
Forrás: AFP

A külföldiek közül a legtöbben, 2,5 millióan Katalóniába utaztak, a Baleár-szigeteket is csaknem ugyanennyien 2,48 millióan választották, a harmadik legkedveltebb útirányt Andalúzia jelentette 1,3 millió utazóval. Katalóniába egyébként júliusig összesen 11,2 millió turista érkezett, ami 9,4 százalékos növekedés 2016 ugyanezen időszakához viszonyítva. Spanyolországban a turizmus a gazdaság húzóágazatának számít, amely a GDP 11 százalékát adja és 2,5 millió embernek ad munkát.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »