Torlódás a román határnál

Torlódás a román határnál

Torlódás alakult ki a teherforgalomban a csanádpalotai autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán szombat délelőtt, a tehergépkocsikat Gyula felé terelik – tájékoztatott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A csanádpalotai magyar-román határátkelőhelyen kialakult forgalmi dugóra tekintettel a szokásos négy sáv mellett ideiglenesen egy ötödik is működik – közölte Szabó Szilvia.

A várakozási idő csökkentése érdekében a rendőrök a szükséges ideig Szegednél a 47-es útra, a Békés megyei Gyula felé terelik az M43-as autópályán Románia felé közlekedő tehergépkocsikat. A sorban várakozó kamionosokat visszafordítják Makó irányába, akik onnan Hódmezővásárhely felé, szintén a 47-es úton közelíthetik meg a gyulai határátkelőhelyet.

A rendőrség kéri, hogy az autópálya-határátkelőhelyeket fokozott óvatossággal közelítsék meg az utazók, hiszen az M5-ös és az M43-as autópályán is erős forgalom alakulhat ki.

Indulás előtt célszerű tájékozódni a határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével.

 


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »