Toroczkai: “El akarják pusztítani a lengyel nemzetet és a magyar nemzetet is! Hagyjátok ezt?”

Idén is több magyar résztvevője volt a legnagyobb lengyel nemzeti ünnepen tartott felvonulásnak. Az ünnepi felvonulás végén a színpadon beszédet mondott Toroczkai László, a migrációs válság által egyik legjobban sújtott település, Ásotthalom polgármestere is.

Immár kilencedik alkalommal rendezték meg a lengyel hazafias szervezetek a Függetlenség Menetét. A minden évben százezer főt vonzó eseményen a lengyel társadalom minden rétege képviselteti magát. Így nem meglepő, hogy ugyanúgy találkoztunk jelzőtüzet büszkén tartó, nyakban ülő kisgyerekkel, mint hazafias szólamokat tiszta szívvel skandáló idősekkel is.

Varsó: Ahol nem az iszlám az emberiség utolsó reménye…

 

A felvonulás a varsói városközponttól a Nemzeti Stadion melletti nyílt térig tartott, ahol a színpadon felszólalt Toroczkai László, a Jobbik alelnöke, a szerb határ mentén fekvő Ásotthalom polgármestere is.

Toroczkai beszédében felidézte: a migrációs válság kezdetén egyedül öt mezőőrrel kezdték védeni a magyar–szerb határt. A magyar kormány csak ezt követően küldte oda a rendőrséget és a hadsereget, majd végül felépítették azt a 170 kilométer hosszú kerítést, mely megállította a migrációt az Európai Unió délkeleti határán. A magyar hazafi bevándorlás elleni küzdelméről szóló szavait a tömeg hosszas „dziękujemy!” (köszönjük!) skandálással üdvözölte. Toroczkai emlékeztetett: a bevándorlók 90 százaléka muzulmán fiatal férfi, többek közt Ásotthalmon fogták el az Iszlám Állam terroristáját is.

Európa nagyon nagy bajban van – vélte a magyar hazafi. A déli határon helytállunk – tette hozzá, egyúttal köszönetet mondott a lengyeleknek, akik saját rendőreiket is oda küldték a határ védelmére. Ám Európát, az európai nemzeteket más veszély is fenyegeti. Közölte: Brüsszelben azon dolgoznak, hogy megszüntessék az európai nemzeteket, és létrehozzák az Európai Egyesült Államokat.

El akarják pusztítani a lengyel nemzetet és a magyar nemzetet is! Hagyjátok ezt?

– tette fel a kérdést, amire a több tízezres tömeg hangos „nie!” (nem!) felkiáltással válaszolt. Toroczkai hangsúlyozta: ő a lengyel–magyar történelmi, testvéri szövetségben hisz, szerinte együtt megállíthatók az Európai Unió vezetői.

Hiszek abban, hogy Isten segítségével mi, magyarok és ti, lengyelek győzni fogunk!” – húzta alá. Leszögezte, a magyarok minden bajban a lengyelek mellett fognak állni, és tudja, hogy a magyarok is számíthatnak „lengyel testvéreikre”.

Alfahír


Forrás:ultrainfo.hu
Tovább a cikkre »