Történelmi maximumon a folyószámlára utalt nyugdíjak száma

Történelmi maximumon a folyószámlára utalt nyugdíjak száma

POZSONY. Az elmúlt hónapban a folyószámlára utalt nyugdíjak száma elérte a történelmi maximumot. Az öregségi ellátást közel 960 ezer nyugdíjas kapta folyószámlára, míg készpénzben 406, 6 ezer személynek fizették ki az időskori juttatást.

„A Szociális Biztosító (SP) év első két hónapjában a nyugdíjak folyószámlára való kifizetését, illetőleg a kifizetéssel kapcsolatos további változásokat (bankszámlaszám, pénzintézmény vagy címváltozás) illetően 8 983  kérvényt kapott” – nyilatkozta Peter Višváder, a biztosító szóvivője.

 Nyugdíjasok, nyugdíjak

A nyugdíjak folyószámlára való átutalása iránt érdeklődő nyugdíjasok a folyószámlára való átutalást az „Időskori juttatás banki folyószámlára való átutalása” cím alatt található formanyomtatvány kitöltésével intézhetik el a legegyszerűbben. A nyomtatvány az összes szükséges adatot tartalmazza.

„A nyomtatvány a Szociális Biztosító honlapján, illetőleg és annak kirendeltségein, illetőleg a biztosítóval szerződéses viszonyban álló bankok fiókjaiban is megtalálható” – tájékoztatott Višváder. A kitöltött, személyes adatokkal, folyószámlaszámmal ellátott, az adott bankintézmény által igazolt formanyomtatvány a Szociális Biztosító bármely kirendeltségén leadható, illetőleg közvetlenül a biztosító központjának is megküldhető.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »