Továbbra is hallgatnak a sámándobról

Május 31-éig kellett elbontani a nemzeti pavilonokat a 2015-ös milánói expó területén. Magyarország ezt nem tette meg, az Életkert nevű, inkább sámándobként ismert épület így minden bizonnyal marad Olaszországban. Még ha az illetékesek mélyen hallgatnak is a pavilon sorsáról.

A világkiállítás május 1-jétől október 31-éig tartott. A Szőcs Géza kormánybiztos által vezérelt magyar jelenlét nagyjából 6 milliárd forintba került, ám ebben még nincs benne az idei költségvetésben szereplő több mint 1,1 milliárd forint, amelyet az épület hazahozatalára és újraépítésére különítettek el. Mint ismert, a sámándob Karcagra költözött volna, hogy a lovas hagyományaink múzeumaként működjön tovább. A kunsági város azonban hoppon maradt.

Hírdetés

Szerettük volna megtudni, mi lesz pontosan a pavilonnal, ám sem a Miniszterelnökség, sem a kormánybiztos, sem a Miniszterelnöki Kabinetiroda nem reagált a kérdéseinkre. Nehezen érthető a titkolózás, hiszen Szőcs Géza szerint a 7 milliárdos jelenlét hatalmas siker volt. Ha valóban így volt, és nincs semmi takargatnivalójuk, akár még tájékoztathatnák is az adófizetőket.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »