Továbbra is tagad a kakucsi késelős gyilkos

Továbbra is tagad a kakucsi késelős gyilkos

Nem ismerte el bűnösségét a kakucsi gyilkos néven elhíresült K. Bálint. A vád szerint ő szúrta halálra különös kegyetlenséggel 2016 márciusában Majoros Vivient. A vádlott azt mondta: nem ő, hanem egy ismerőse volt utoljára a lánnyal.

Az áldozat és a vádlott az általános iskolából ismerte egymást, mindketten Kakucson éltek. 2006 februárjában vették fel ismét a kapcsolatot, a pesti tanfolyamra járó lányt K. Bálint többször is hazavitte. Március 4-én Vivien a Népligetben szórakozott, a vádlott aznap is érte ment kocsival, és hajnalban indultak haza.

„Hajnali öt óra körüli időben Kakucsra érve a vádlott a Pergel köznél, a kőriserdőnél, amely a nagypapáé volt, megállította a gépkocsit, a sértett ülését hátradöntötte, ruházatát felhúzta, és nagy, illetve közepes erővel tizenhárom alkalommal megszúrta a sértett mellkasát és hasát” – ismertette Kátainé Bán Judit, a Pest Megyei Főügyészség ügyésze.

K. Bálint korábbi egymásnak ellentmondó vallomásaiból az utolsót tartotta fenn a tárgyaláson. Ebben azt állította, nem ő, hanem egy barátja vitte el az áldozatot a kocsival együtt, ő cserébe biofüvet kapott.

„A vezetőülésben ülve megcsináltam a cigit, kiszálltam, és mondtam neki, hogy tizenöt perce van, mert reggel dolgozom. Az ismerősöm átmászott a vezetőülésbe, elhajtottak, én rágyújtottam” – idézett a vádlott vallomásából Szegedi Gyöngyvér, a Budapest Környéki Törvényszék bírója.

Arra a kérdésre, hogy miért vállalta magára az emberölést, K. Bálint azt felelte, a rendőrök azzal hitegették, hogy beismerő vallomás esetén hazamehet.

A nyomozás szerint a gyilkos kést a kocsijában rejtette el, majd később házuk kéményébe dugta.

Ha bűnösnek találják akár életfogytiglani szabadságvesztést is kaphat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »