„Tudatmódosító szert adhattak a fiamnak, ezért tett beismerő vallomást” – megszólalt a Teréz körúti robbantással gyanúsított P. László apja

„Tudatmódosító szert adhattak a fiamnak, ezért tett beismerő vallomást” – megszólalt a Teréz körúti robbantással gyanúsított P. László apja

Az apa gyanúja szerint tudatmódosító szert adhattak a Teréz körúti robbantással gyanúsított, 2016. október 21. óta előzetes letartóztatásban lévő P. Lászlónak, ezért a férfi február végén feljelentést tett – ismeretlen tettes ellen – a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF). A feljelentést elutasították, az apa nyilatkozott a Privatkopo.hu-nak.

Február végén feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen a Teréz körúti robbantással gyanúsított fiatalember apja, amelyben laboratóriumi vizsgálatot kezdeményezett annak kiderítésére: áll-e bármilyen tudatmódosító szer hatása alatt az előzetes letartóztatásban lévő P. László?

„A fiam viselkedése egyik pillanatról a másikra gyökeresen megváltozott egy nappal azelőtt, hogy beismerő vallomást tett” – mondta a bűnügyi portálnak az apa. „Korábban folyamatosan azt hajtogatta, hogy semmi köze a bűncselekményhez, és majd a bíróság előtt, a média jelenlétében elmond néhány dolgot, de február 14-én, amikor telefonon felhívott egy magából teljesen kifordult, zavarosan, összefüggéstelenül beszélő emberrel beszélgettem. Olyan volt a hangja, mint egy részegnek. Ellenséges volt velem, azt mondta, hogy nem is vagyok az apja, biológiai értelemben sem tőlem származik. Olyan régi eseményeket emlegetett fel, amelyek vagy nem történtek meg, vagy nem úgy, ahogyan fiam most előadta.”

Az apában felmerült a gyanú, hogy Lászlónak – a tudtán kívül – tudatmódosító szert adhattak az előzetes letartóztatásban, és ennek hatására tett beismerő vallomást. A férfi két alkalommal is vitt magával tégelyt a nyomozó ügyészségre, amikor László vallomást tett, hogy vizeletmintát adjon és azt laboratóriumban megvizsgáltathassák, de a fiú határozottan elzárkózott a mintaadástól.

Hírdetés

„Hónapokon át szilárdan állította, hogy nem ő robbantott a Teréz körúton. Február elsején, az akkori ügyvédjével még azt üzente a médiának, hogy csak a bírósági tárgyaláson, a sajtó nyilvánossága mellett fog az ügyben néhány dolgot elmondani, mert nem tudja, hogy az ügyészség benne van-e… Ehhez képest két héttel később beismerte a merénylet elkövetését” – magyarázta az apa, aki hozzátette: úgy tudja, a fia nem az elé tárt bizonyítékok hatására tört meg, ahogy az a sajtóban megjelent, hanem magától kezdett el beszélni a nyomozó ügyészeknek.

A férfi szerint a fia az utolsó beszélőn úgy kommunikált vele, mint aki nem beszámítható, a szemei furcsák voltak. „Erős a gyanúm, hogy folyamatosan valamilyen szert adtak a gyerekemnek, és belesulykolták, hogy miket mondjon. Egy héttel később járt volna le a fiam előzetes letartóztatása, és feltételezem, valamit produkálniuk kellett a nyomozó ügyészeknek, hogy továbbra is rács mögött tarthassák. Szereztem egy neves ügyvédet, mert az akkori jogi képviselő munkájával nem voltam teljesen elégedett. Kétszer is bement Lacihoz, de nem írta alá a meghatalmazását, szóba sem állt vele. Tiszta tudatállapotú ember nem viselkedik így.”

A Központi Nyomozó Főügyészség – bűncselekmény hiányában – elutasította a feljelentést, mivel „nem merült fel konkrét adat” a bűncselekmény elkövetésére. Az apa nemrégiben kapta meg az erről szóló határozatot.

„Rengetegszer megnéztem a nyilvánosságra hozott kamerafelvételeket, és most is azt mondom, azokon nem a fiam látható. A képsorokon látható személy arca, magassága, valamint járása nem azonos a gyerekemével. Valaki más robbanthatott, Lacit csak belehúzták a bűnügybe” – jegyezte meg a férfi.

A robbantás indítékáról továbbra sem tudni semmit.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »