Tüzetesen átkutattak a britek egy orosz utasszállítót

Átkutatták a brit hatóságok pénteken Londonban az Aeroflot orosz állami légitársaság egyik repülőgépét – írja az MTI az orosz külügyminisztérium közlése alapján.

A londoni orosz nagykövetség szerint a 2582/2583-as Moszkva–London–Moszkva útvonalon közlekedő repülőgépet vizsgálták át. Marija Zaharova külügyi szóvivő, provokációnak nevezve a történteket, jelezte, hogy a brit hatóságok nem mondták meg, mit keresnek. A nagykövetség jegyzéket küldött a brit külügyminisztériumba, amelyben magyarázatot követelnek az incidensre.

A két ország viszonya feszült, amióta március 4-én Salisburyben szovjet fejlesztésű idegméreggel megmérgeztek egy korábbi brit-orosz kettős ügynököt és lányát. A gyilkossági kísérletért London szerint Moszkva a felelős.

Külföld MN Gyorsan javul Julija Szkripal állapota A 33 éves nő jól reagál a kezelésekre.

Az oroszok egyébként azonnal reagáltak arra, hogy Washington és európai szövetségesei a Szkripal-ügy miatt nagy számban utasítottak ki orosz diplomatákat. Az oroszok válaszlépésként hatvan amerikai diplomatát kiutasítanak, és bezárják az Egyesült Államok szentpétervári konzulátusát.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »