Tűzvész – lemondott a kemerovói terület kormányzója

Vlagyimir Putyin elfogadta Aman Tulejev, a Kemerovói terület kormányzója lemondási kérelmét – közölte a Kreml sajtószolgálata vasárnap. Az államfő a lemondó Tulejev helyettesét, Szergej Civiljovot nevezte ki ügyvezető kormányzónak a megye élére. A rendelet az aláírásakor lép hatályba.

Tulejev vasárnap kijelentette, hogy a múlt heti kemerovói tragédia után a lemondást tartja az egyetlen helyes döntésnek, „mert ilyen súlyos teherrel erkölcsi szempontból nem maradhat a kormányzói tisztségben”.

A kemerovói Zimnyaja Visnya üzletközpontban múlt vasárnap kitörő tűz következtében 64 ember, köztük 41 gyerek vesztette életét, és 79-en megsérültek. „Szörnyű tragédiát élünk át. Hatvannégy embert veszítettünk el, többségük gyerek, a mi gyerekeink” – mondta a kormányzó.

Tulejev hozzáfűzte, hogy minden tőle telhetőt megtett: találkozott az áldozatok hozzátartozóival, igyekezett megoldani a segítségnyújtás kérdéseit. A kormányzó ismételten őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok családjának, és köszönetet mondott mindenkinek. A 73 éves Tulejev 1997 óta állt a Kemerovói terület élén. Lemondásáról többször is jelentek meg híresztelések, tavaly a kormányzó egészségi állapota kapcsán: májusban gerincműtéten esett át.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »