Újabb díjat nyert Enyedi Ildikó filmje

Újabb díjat nyert Enyedi Ildikó filmje

VARSÓ. Enyedi Ildikó filmje, a Testrõl és lélekrõl nyerte el szombaton a lengyel Camerimage fesztivál fõdíját, az Arany Békát.

A rangos nemzetközi filmoperatõri fesztivál fõdíját hozta el Herbai Máté, a Testrõl és lélekrõl operatõre, aki olyan filmeket utasított maga mögé, mint a Szeretet nélkül címû orosz dráma (Ezüst Béka: ), illetve  Angelina Jolie Kambodzsáról szóló filmje, a First They Killed My Father (Bronz Béka).

Nem ez az elsõ eset, hogy a Camerimage-on magyar film operatõre nyert. 1994-ben Máthé Tibor érdemelte ki az Arany Békát Szász János Woyzeck címû filmjéért, majd rá egy évre Pjotr Sobocinski is fõdíjat kapott Mészáros Márta A hetedik szoba címû, magyar-lengyel-olasz-francia-német játékfilmének fényképezéséért. Legutóbb, 2005ben Pados Gyula operatõri munkáját díjazták Arany Békával (Sorstalanság). 

A rangos díjért folytatott versenyben idén még egy magyar film szerepelt: Szász János A hentes, a kurva és a félszemû címû filmje (operatõr: Máthé Tibor), amelyet 2018. január 25-én mutatnak be a hazai mozik.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »