Újabb gyanús ügy Kölnben – már megint a betolakodók

Egy gyanús személy olyan vegyi anyagokat vásárolt egy Köln közelében lévő, építőanyagokat árusító üzletben, amelyekből a megfelelő ismeretekkel robbanószert lehet előállítani – közölte kedden a kölni rendőrség a Bild című napilap beszámolója szerint. A hatóságok nyomozást indítottak az ügyben.

Magyar Menedék - Sitchin

A nyomozók szerint az “arab kinézetű férfi” már múlt pénteken feltűnést keltett a Köln közelében fekvő Pulheimben lévő építőanyag-kereskedésben, mivel szokatlanul sok vegyi anyagot vásárolt. Az üzlet munkatársai egy nappal később értesítették a rendőrséget.

A rendőrség közleménye leszögezte, nem világos, hogy a vásárolt kemikáliákat bűncselekmény elkövetésére akarták-e felhasználni. A dokumentumban nem részletezték az anyagok típusát és mennyiségét sem, csupán az derült ki, hogy tisztításra használható vegyi anyagokról van szó.

A hatóságok keresik a 45-50 év körüli gyanúsítottat, akinek a kereskedés térfigyelő kamerái által készített fényképét közzétették.

Az újság úgy tudja, amennyiben nem találják meg a gyanús vásárlót, biztonsági okokból lefújhatják a két hét múlva esedékes, hagyományosan a farsang utolsó előtti napján, Kölnben rendezett utcai karnevált. Erről a tartományi belügyminisztérium dönt.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »