Újabb kínos ügybe keveredett Ungár Péter

Az LMP elnökségi tagja az utóbbi hónapokban sokat szerepelt a sajtóban, de nem mindig csak a politikai tevékenysége miatt. Most a választási törvényt sértette meg kampányával.

Az LMP-s Ungár Péter február végén beszélt arról egy választókerületi vitában, hogy szerinte őt gyűlöli saját választókerülete, és mindent megtesz azért, hogy a körzet Fideszes jelöltje, Varga Mihály is meggyűlölje. Majd saját harciasságáról is biztosította a hallgatóságot. Kijelentette, hogy negatív kampányt indít Varga Mihály ellen, aminek hamarosan látható jelei lesznek.

Ungár Péter megsértette a választási törvényt – tudta meg a Magyar Hírlap. Azt írják: az LMP- s képviselőjelölt olyan telefonos kampányt indított, amelyben ismeretlenek, magukat közvélemény-kutatónak kiadva, telefonhívásokkal zaklatták a választókat. Kérdésekbe bújtatva valótlanságokat állítottak a kerület Fideszes jelöltjéről Varga Mihályról. A választási bizottság emiatt elmarasztalta Ungár Pétert , és eltiltotta a további jogsértéstől.

Ungár Péter a nyáron saját pártjának fegyelmi bizottsága elé is került, miután viselkedése miatt kidobták a Momentum egyik rendezvényéről. A szervezők szerint Ungár Péter ittasan zaklatott egy nőt és egy férfit, bemászott több résztvevő sátrába, majd a biztonsági őrökkel is összetűzésbe keveredett. Emiatt még az incidens éjszakáján elküldték a fesztiválról, majd kitiltották az összes momentumos rendezvényről.

Ungár Péter később elismerte, hogy ittas volt, viszont hozzátette azt is, hogy más bulikban volt már sokkal részegebb, is és abból sem volt baj.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »