Újabb légitársaság közlekedik Budapestre

Újabb légitársaság közlekedik Budapestre

Közel két év után tér vissza Budapestre a Silk Way West azeri légitársaság – jelentették be közös sajtótájékoztatójukon a légicég és a Budapest Airport vezetői.

A Silk Way West azeri légitársaság visszatér a budapesti repülőtérre, és Boeing 747-8-as típussal újraindítja menetrend szerinti cargo járatait.

Az első repülőgép március 18-án ért földet a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, és mostantól hetente két alkalommal köti össze a magyar fővárost az azerbajdzsáni cargo légitársaság bakui központjával.

A Silk Way West a közelmúltban vette fel Bécset és Kijevet útvonalhálózatába, a budapesti járat újraindítása pedig európai bővítésének újabb állomása, amelyet az év folyamán továbbiak követnek – jelentette be az azeri hátterű cargo légitársaság.

„A Kelet-Európába irányuló menetrend szerinti járatok iránt megnőtt a kereslet, ami véleményünk szerinti az elektronikus kereskedelem és a feldolgozó ipar régiós fejlődésének köszönhető„ – mondta Wolfgang Meier, a Silk Way West Airlines vezérigazgatója.

– tette hozzá.

A légitársaság flottája több mint tíz Boeing 747 típusú teherszállító repülőgépből áll, amihez további kettőt állítanak forgalomba a közeli jövőben.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »