Újra esély nyílt arra, hogy fény derüljön a Fóton eltűnt egymilliárd forintra

Folytatják a nyomozást az egymilliárdos fóti brókerbotrány ügyében – tájékoztat közleményében Merkwart Krisztián, a Jobbik önkormányzati képviselője.

Mint ismert, a Jobbik feljelentésére tavasszal nyomozás indult a fóti brókerbotrány ügyében, miután kiderült, hogy a település egymilliárd forintját nem államilag garantált államkötvényekbe, hanem vállalati kötvényekbe fektették be, így az szinte biztosan elveszett a város számára.

A nyomozó hatóság novemberben érthetetlen okból megszüntette a büntetőeljárást.

A jobbikos feljelentők tiltakoztak a határozat ellen, Hegedűs Lorántné országgyűlési képviselő a legfőbb ügyészhez, Varga Zoltán Péter Pest Megyei közgyűlési képviselő a nyomozást megszüntető Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjéhez fordult az ügyben, majd ezt követően Fót Város Önkormányzata is panasszal élt a nyomozás megszüntetése miatt – emlékeztet Merkwart Krisztián.

A nemzeti ellenzék  képviselője ugyanakkor abbéli örömét is kifejezte, hogy a tegnapi napon a Pest Megyei Főügyészség tájékoztatta a feljelentőket,

a nyomozást megszüntető határozatot hatályon kívül helyezte, és a nyomozás folytatását rendelte el.

A Jobbik reméli, hogy a nyomozás során fény derül azok személyére, akik ily módon tették kockára a település vagyonának jelentős részét és ezen személyek felelősségre vonására is mielőbb sor kerülhet.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »