Újra tiltakozásokra szólít a Tisztességes Szlovákiáért mozgalom

Újra tiltakozásokra szólít a Tisztességes Szlovákiáért mozgalom

POZSONY, BESZTERCEBÁNYA. A Tisztességes Szlovákiáért kezdeményezés szervezői nem óhajtanak találkozni TomᚠDrucker belügyminiszterrel, míg a tárcavezető le nem váltja tisztségéből Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitányt – közölte a mozgalom.

„Drucker belügyminiszter hivatala ismét megszólította és találkozóra hívta a mozgalom szervezőit. A személyes találkozó pontos célja ismeretlen, viszont megtudtuk, hogy a miniszter úr magatartását kívánja megmagyarázni” – nyilatkozták a szervezők, majd hozzátették: megállapodtak, miszerint a találkozónak egy feltétele van, Gašpar leváltása.

„A leváltást a belügyminisztérium új vezetése iránti bizalom megújítása első elkerülhetetlen lépésének tartjuk, csakúgy, mint Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolásának, valamint az összes többi ügy – melyekre Ján és kollégái hívták fel, illetőleg hívják fel mai napig a figyelmet – független feltárására irányuló első lépésnek tekintjük” – hangsúlyozták a szervezők.

A mozgalom a következő tiltakozó nagygyűlést április 5-én, csütörtökön 17.00 órától tartja a pozsonyi SzNF terén.

Besztercebányán is tartanak felvonulást

A besztercebányaiak ugyancsak április 5-én délután 17.00 órakor gyűlnek össze, szintén a SzNF téren.

A négy márciusi pénteki tiltakozást követően ismét országos tiltakozásra szólít fel a Tisztességes Szlovákiáért mozgalom. Az ok: Tomáš Drucker belügyminiszter országos rendőrfőparancsnokkal kapcsolatos tétlensége. A besztercebányai szervezők a tiltakozó nagygyűlést az közösségi hálón „Nem a mi városunkban” címmel hirdetik.

Egyúttal elmondták, figyelemmel követik az új kormány minden lépését, különösen Tomáš Drucker belügyminiszterét. „Ha Ján és Martina meggyilkolásának ügyében, valamint az összes többi ügyben, melyekre Ján rámutatott, valóban igyekszik újra visszanyerni a lakosság bizalmát, akkor ahhoz, hogy ezt a bizalmat megpályázza, az első és legfontosabb lépés Gašpar úr leváltása, a rendőrség vezetése és a rendőri felügyelet rendszerszintű átalakítása, illetőleg a rendőri vezetés politikától való függetlenítése kell, hogy legyen” – mutattak rá a kezdeményezés szervezői.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »