Ungváriban csak parázslott a szokásos tűz, Karakas csodája elmaradt

Ungváriban csak parázslott a szokásos tűz, Karakas csodája elmaradt

Azok után, hogy Ungvári Miklós (73 kg) kettő, Karakas Hedvig (57 kg) pedig egy meccset nyert, a budapesti cselgáncs-világbajnokság mindkét magyar versenyzője a legjobb 16 közé jutásért meccselt.

Ráadásul egyszerre, hiszen kevéssel azután, hogy Karakas tatamira lépett, bevonult a csarnokba Ungvári is, aki a szomszédos pályán szerepelt. Karakas számára ért véget hamarabb a küzdelem, bő egy perc után egy vazarival 1-0-ra vezetett ellenfele, a koszovói Nora Gjakova, akin nem találta a fogást Hédi, így második meccsén búcsúzni kényszerült.

http://mno.hu/

Ungvári Miklós a nagyrészt miatta érkezett magyar közönség buzdítása mellett nem tudott akciót csinálni a kazah Zhansay Smagulovon, aranypontig vitték a küzdelmet, amelyben végül az döntött, hogy szabálytalan lábfogásért megintették honfitársunkat. Igaz, Ungvári volt a kevésbé aktív, így érett már az is, hogy passzivitás miatt intik meg – ezt edzője, Bíró Tamás is elismerte az interjúzónában.

Ugyanitt Ungvári bevallotta, annyira fáradt, hogy legszívesebben lerogyna egy székre. Nehéz volt úgy szerepelnie, hogy a balszerencsés sorsolás révén már 10-kor is meccselnie kellett, de nagyon csalódott volt amiatt, hogy a hazai közönség nem láthatja a délutáni programban.

„Parázslott most csak az a tűz, ami égni szokott bennem, nem tudtam igazán vad lenni, bármennyire is próbáltam felszívni magam” – nyilatkozta.

Karakas Hedvig is boldogtalannak tűnt, ám elismerte, mivel idén két műtéte volt, mindössze két versenyen indult, s a lába most sincs teljesen rendben, az eredmény elfogadható. 

„Sajnos nem a csoda győzött, hanem a realitás. Fantasztikus volt ilyen közönség előtt küzdeni, sajnálom, hogy csak egy nyert és egy vesztes meccsre volt lehetőségem fent lenni a szőnyegen.”

Ezzel a budapesti dzsúdó-vb harmadik napján sem jutott el a legjobb 8-ig (ma a 16-ig sem) magyar.

A magyarok programjaAugusztus 28., hétfő: Csernoviczki Éva (48 kg), Szabó Csaba (60 kg).
Augusztus 29., kedd: Pupp Réka és Szabó Katinka (52 kg).

Augusztus 30., szerda: Ungvári Miklós (73 kg), Karakas Hedvig (57 kg).
Augusztus 31., csütörtök: Ungvári Attila és Csoknyai László (81 kg).
Szeptember 1., péntek: Gercsák Szabina (70 kg), Erdélyi-Joó Abigél és Salánki Evelin (78 kg), Tóth Krisztián és Vér Gábor (90 kg).
Szeptember 2., szombat: Szigetvári Mercédesz és Kárpáti Emese (78+ kg), Cirjenics Miklós és Ohát Zoltán (100 kg), Bor Barna (100+ kg).
Szeptember 3., vasárnap: csapatverseny.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »