Ütésváltás…

Ütésváltás…

Gyors választ igénylő, „egyszerű” mezítlábasnak becézett kérdések is színesítették az Országgyűlés életét.

MOTTO:” Boksz-nyelven szólva, egy ütés ide, egy ütés oda, s vége a menetnek. A mentelmi jog birtokában szabad keserűen igazat mondani, valóságot leleplezni, hazudni, sértegetni, dicsérni és tévedhetetlennek látszani!

Szóltak, küzdöttek, látták, láttatták a ”cifra világot”!  Ontották a szép dalokat, virágzott a mandulafácska merészen, párthű tapsok fényesítették, hangzatos „beszólások”, kommentárok pedig színesítették. A kérdések zöme költőnek is mondható volt, szerepelt már bennük az „ítélet”. A „nemzetrontó, mindent tönkretevő” kifejezést csupán enyhe jelzőként használták az ellenzék padsoraiban.  Látni vélték a kormány leggyengébbnek vélt láncszemeit, és mindazokat a területeket, amelyeket harsány bírálataik szerint a tévelygés, a káosz és az „ártalom” ural. Természetesen a kormány válaszai sem voltak „piskóták.” Minden párt győztesként ünnepelte és hálásan megtapsolta szószólóját.

Hírdetés

Rákattintva, eredetiben olvashatóak a héten elhangzott emlékezésre vagy feledésre méltó egyszerű, mezítlábasnak becézettkérdések és válaszok.  – Kellemes böngészést! 

 

 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »