Üzenet a magyaroknak: “Önöknek legalább még van saját fővárosuk”

Üzenet a magyaroknak: “Önöknek legalább még van saját fővárosuk”

Közép-Európa megőrizte életösztönét, szemben az elkényelmesedett Nyugat-Európával, ezért bátrabb a migrációs válság kezelésében – mondja az idén lovaggá ütött Sir Roger Scruton  a Heti Válasznak adott interjújában.

„Nagy-Britanniának van tapasztalata a különböző hátterű bevándorlókkal való együttélésben. A gyarmatbirodalom területéről elsőként érkező hinduk és keresztények még gond nélkül beilleszkedtek, a muszlimok viszont nem, legalábbis nem mind. A pakisztániak első hulláma még integrálódott, leszármazottaik közül való például London jelenlegi polgármestere is, de a muszlimok másik része sosem akart beilleszkedni, mert a hitükön kívül semmijük nincs, az adja az identitásukat” – így Roger Scruton.

Hírdetés

Hozzáteszi: „Kiemelkedő érték, hogy önöknek még van saját fővárosuk. Budapest lenyűgözően szép, s bár szenvedett veszteségeket, átélt borzalmakat, esztétikai értelemben is meghatározza a mindennapjaikat. Úgy látom, létezik itt egy középréteg, amely újra birtokba vette a fővárosát, ezt öröm látni, sőt irigylésre méltó. Sajnos mi már elveszítettük a miénket, mostanra alig élnek már angolok Londonban”

A teljes Scruton-interjúj a szeptember 29-i Heti Válaszban olvasható.

The post Üzenet a magyaroknak: “Önöknek legalább még van saját fővárosuk” appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »