Üzenet Amerikának: Irán többet költ a ballisztikusrakéta-programra és a Forradalmi Gárdára

Üzenet Amerikának: Irán többet költ a ballisztikusrakéta-programra és a Forradalmi Gárdára

Az iráni parlament megszavazta vasárnap, hogy növeljék az ország ballisztikusrakéta-programjára és a Forradalmi Gárda működésére fordított kiadásokat.

A törvényhozók – ellenszavazat nélkül – összesen 520 millió dolláros támogatást különítettek el erre a célra – adta hírül az IRNA iráni hírügynökség. A jogszabályt még egy szavazáson támogatniuk kell majd a törvényhozóknak, ezt követően kerülhet a tervezet egy vallási testület elé végső jóváhagyásra.

“Az amerikaiaknak tudniuk kell, hogy ez csak az első lépésünk volt” – figyelmeztetett Ali Laridzsáni házelnök a parlamenti szavazás után.

Hozzátette: az intézkedés célja, hogy “szembeszálljanak az Egyesült Államoknak a térségben végrehajtott terrorista és kalandor akcióival”.

Washington és Teherán viszonya jelentősen megromlott azóta, hogy januárban hivatalba lépett Donald Trump amerikai elnök, aki élesen bírálja az Iránnal 2015-ben megkötött nemzetközi atommegállapodást. Az új amerikai adminisztráció több új büntetőintézkedést is hozott Iránnal szemben, legutóbb júliusban döntött Washington újabb szankciók bevezetéséről.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »