Vadai a tőle megszokott stílusban tiltotta ki a Hír TV-t

Vadai a tőle megszokott stílusban tiltotta ki a Hír TV-t

A Fidesz Komárom-Esztergom megyei képviselőjelöltjét akarta vitára hívni Nyergesújfaluban Vadai Ágnes. A Gyurcsány-párt alelnöke ehhez vendégül hívta az Együtt–PM vezetőjét is. Völner Pál fideszes képviselő szerint nincs szükség vitára, hiszen az emberek jól emlékeznek, hogy Vadai és Bajnai 2010 előtt együtt törölték el a 13. havi nyugdíjat és most is együtt szidják a rezsicsökkentést.

Már nemcsak a Gyurcsány-párt vezető politikusai, hanem DK-aktivisták sem látják szívesen a Hír TV stábját lakossági fórumaikon. Az ehhez szükséges hangulatot Vadai Ágnes szolgáltatta, aki szerda délután érkezett a Komárom-Esztergom megyei kampánykörútjának nyergesújfalui állomására. A kormányváltók képviselőjelöltje ezúttal is a tőle megszokott stílusban tiltotta meg munkánkat.

– Milyen alapon tiltottak ki minket?
– Melyik szó nem érthető, tehát…
– De csak így bemondásra döntötték el, vagy valami hivatalos verzió alapján?
– Megkérdezhetem, hogy melyik nem érthető?…Nem-jö-het-be-a-Hír-TV, ebből melyik szó nem érthető? – kérdezte Vadai Ágnes.

A fórumra hivatalos volt Bajnai Gordon is. Az Együtt–PM Szövetség vezetője az ellentüntetőkkel nem állt szóba, a választókerület fideszes képviselőjét, Völner Pált viszont vitára akarta hívni. A volt miniszterelnök később kiállt a sajtószabadság mellett, de jelezte: őt csak vendégként hívták meg a rendezvényre.

– Én nagy híve vagyok a sajtószabadságnak, az önök munkáját, a Hír TV…
– De most bemehetünk ön szerint, vagy sem? Ön szeretné, ha bemennénk, vagy nem?
– Az önök munkáját én nem annyira a magyar sajtószabadság részének, mint inkább a Fidesz-propaganda részének tartom, de ha én rendezek fórumot, oda továbbra is bejöhetnek, és mint látja, most is megálltam önöknek válaszolni – mondta Bajnai Gordon.

Nem volt ez mindig így. Tavaly novemberben például Bajnai Gordontól megkérdeztük volna, hogy miért az izraeli befektetők, és miért nem a magyar állam oldalán tanúskodott a sukorói kaszinóberuházás meghiúsulása miatt indított kártérítési perben. Ő akkor nem reagált, de az egyik testőre igen. Durván félrelökte az ellenzéki politikus távozását rögzítő operatőrt, majd kezével takarta el kameránkat.

Hiteltelenek

A választókörzet fideszes képviselője később úgy reagált Vadai Ágnes és Bajnai Gordon látogatására, hogy ők voltak azok, akik az előző ciklusban eltörölték például a 13. havi nyugdíjat. De emlékeztetett arra is, hogy a négy éve még Karcagon induló Vadai Ágnes egyszer sem támogatta a rezsicsökkentést, most pedig szavazatokat akar a Komárom-Esztergom megyei emberektől. „Érdeklődtem az itt lévő vendégek hátországánál, hogy miért nem ott indulnak a választáson, és miért nem ott kampányolnak. Baján is és Karcagon is azt nyilatkozták, hogy ilyen volt már a korábbiakban, hogy kampányoltak, de ezek az emberek, ezek a politikusok ott hiteltelenek. Megkérek mindenkit, aki ebben a választókerületben él, érdeklődjenek utánuk, nem valószínű, hogy megváltoztak” – mondta Völner Pál.

A DK korábbi közleménye szerint politikusaik március 15-éig nem nyilatkoznak a Hír TV-nek


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »