Vádemelés Sneider fiai ellen: a Fidesz-sajtó többet tud az eljárásról, mint maguk az érintettek

Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke szerint keddig sem fiai, sem pedig jogi képviselőjük nem kapott hivatalos értesítést eljárásról.

Hírdetés

Az ellenzéki párt ezt a Magyar Idők azon cikkére reagálva közölte az MTI-vel, amelyben azt írták, közösség tagja elleni erőszak bűntettével is vádolja az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség azokat a fiatalokat, akik közül többen is "a leginkább szélsőséges, rasszista megnyilvánulásairól ismertté vált Betyársereg tagjaiként" 2015-ben hónapokon át "folyamatosan zaklatták és fenyegették egy roma család tagjait" Szúcson. A napilap szerint a Heves megyei főügyész közleménye ugyan nem nevezte meg a vádlottakat, de közülük ketten Sneider Tamás Jobbik-alelnök fiai.

A Jobbik a hírre reagálva azt közölte, Sneider Tamás fiai, vagy jogi képviselőjük nem kaptak semmilyen hivatalos értesítést, ezért felmerül a kérdés, hogy az ügyészség milyen alapon ad ki személyes információkat magánszemélyekről, milyen alapon hoznak szinte már ítéletet az ügyben.

Alább olvasható az alelnök teljes közleménye:

Már az ítéletet is meghozták?

Szürreális "jogállamunkban" a mai napon újabb furcsaság történt. A Fidesz "médiája" már tényként közli, hogy fiaim ellen vádemelés történt, sőt már jobban ismerik a vádiratot, mint maga az ügyészség. Ezzel szemben a mai napig sem fiaim, sem jogi képviselőjük nem kaptak semmilyen hivatalos értesítést az eljárásról. Felmerül tehát a kérdés, hogy az ügyészség milyen alapon ad ki személyes információkat magánszemélyekről a kézivezérelt fideszes "sajtónak", milyen alapon hoznak szinte már ítéletet az ügyben? Az már korábban is nyilvánvaló volt, hogy az egyszer már lezárt ügyet politikai nyomásra tovább fogják vinni, de azért néha nem ártana arra gondolni, hogy a Fidesz által megszállt állami intézmények, már a jogállamiság látszatára sem adnak. Szánalmas lelkiállapotban lehetnek az adventi várakozásban a Fidesz bértollnokai, akik ahelyett hogy békét, szeretetet és meghittséget közvetítenének, politikai megrendelésre nekiestek a családomnak.

Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »