Vajon mit lép Balog emberminiszter? Megírták neki, hogy mekkora gondot okoz a 15 éves CT leállítása

Vajon mit lép Balog emberminiszter? Megírták neki, hogy mekkora gondot okoz a 15 éves CT leállítása

Rig Lajos hétfőn írásbeli kérdést intézett Balog Zoltán miniszterhez a múlt héten elavultság miatt leállított ajkai CT-készülék ügyében. A Jobbik egészségügyi szakpolitikusa ebben arra emlékeztette a minisztert, hogy a tumorgyanús betegeket ezentúl az amúgy is túlterhelt veszprémi kórházban kell megvizsgálni, egy esetleges késedelem pedig akár végzetes következményekkel is járhat. Továbbá a betegek szállítása is a mentőszolgálat általános mentési feladataitól von el erőforrást.

Rig Lajos a helyzetet keddi közleményében foglalta össze, hogy miközben az ország arról beszél, hogy a valóban számos magyar sikerrel kecsegtető, de egyértelműen túlárazott vizes-vb mennyivel terheli meg a magyar családok pénztárcáját, addig az ajkai kórháznak egy elavult, tizenöt éves CT-berendezéssel kellett ellátnia feladatát.

“Ha a Jobbik a választók bizalmából kormányzati pozíciót kap, magyar szívvel, józan ésszel és tiszta kézzel fog bánni a közpénzekkel: felelőtlen pénzszórás és felesleges látványberuházások helyett az Orbán-kormány által elhanyagolt ágazatokba, így az egészségügybe is jóval többet fog fektetni”

– fogalmazott a térség országgyűlési képviselője.

Várjuk a választ.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »