Változás Szeged és Hódmezővásárhely vasúti közlekedésében

Változás Szeged és Hódmezővásárhely vasúti közlekedésében

Megkezdődnek a jelentősebb forgalmi zavart okozó, a nagyvasúti közlekedés szüneteltetését igénylő munkálatok a Szeged és Hódmezővásárhely állomások közötti vonalszakaszon.

A következő hetekben megkezdődik a kivitelezés, melynek keretén belül először a Hódmezővásárhelyi Népkert és Algyő állomások közötti vágányszakaszt, majd az Algyő állomás és Szeged-Rókus állomások közötti vágányszakaszt érinti munkavégzés – derült ki a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közleményéből.

A tárgyi kivitelezéshez kapcsolódó teljes vágányzár időtartama a 135-ös vasúti vonalon

míg a Hódmezővásárhelyi Népkert állomás átépítése miatt érintett 130-as vasúti vonalon

A projekt kivitelezése kapcsán Algyő állomás környezetének korszerűsítése (új perontetős utasperon, P+R parkló), Hódmezővásárhely állomáson új perontetős utasperon, valamint Algyő állomásépület-, és Hódmezővásárhelyi Népkert állomásépület részleges átépítése szintén megtörténik.

Végbemegy a biztosítóberendezési rendszer rekonstrukciója, és a központi forgalomirányítás kiépítése a Szeged-Rókus elágazás és Hódmezővásárhelyi Népkert közötti szakaszon.

A MÁV kéri, hogy utazás előtt a vágányzárakról és a pontos menetrendről tájékozódjanak az ELVIRA menetrendi keresőben, a MÁV-csoport honlapján a vágányzári hírekben, az állomási hirdetményekből vagy a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál.

Az április 4-től életbe lépő menetrend-módosítások június 15-ig, a nyári menetrendig érvényesek, de a munkafázisokhoz igazodva további változások is lesznek a felújítás befejezéséig.

A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában nettó 25 milliárd forint hazai költségvetési forrás felhasználásával valósul meg.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »