Van itt már minden, mint a búcsúba

Szépen alakul ez a Simon-ügy, az kétségtelen. Van itt már minden, mint a búcsúba. Újabb titkos számla, titkos széf, hamis afrikai útlevél, uruguayi kamutörténet és több tízmilliónyi forint készpénz.

Ez a tegnapi nap termése.

A hatóság hétfőn letartóztatta Simon Gábort, mivel a nyomozás során kiderült, hogy az MSZP második embere máshol is tartott olyan összegeket, amelyek nem szerepeltek képviselői vagyonbevallásában. Az ügy felgöngyölítése során előkerült egy Gabriel D. névre kiállított, de Simon fényképét és adatait tartalmazó bissau-guineai útlevél is, amit egy hamis személyazonossággal nyitott magyar bankszámlánál használt. Továbbá a nyomozók olyan papírokat is találtak, amelyeket a 240 milliós osztrák bankszámla fedősztorijának alátámasztásához készítettek. Ez utóbbiak alapján megállapítható volt, hogy Simon a bécsi számlán található pénzt a saját, Uruguayban kezelt vagyonaként akarta bemutatni a hatóságoknak.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy ez minden valószínűség szerint még csak a jéghegy csúcsa. A kezdet. A durvább dolgok még csak ezután jönnek. Mert abban biztosak lehetünk, hogy Simon Gábor nem magányos harcosként küzdött ezidáig. Biztosak lehetünk benne, hogy előbb-utóbb rajta kívül még jónéhányan elvtárs érintett lesz a történetben. És biztosak lehetünk abban is, hogy nem ezek voltak az utolsó megtalált titkos bankszámlák, hogy nem ez volt az utolsó megtalált hamis útlevél.

Nem tudjuk, és nem hiszem, hogy valaha is kiderül, hogy ki súgott a narancsosoknak az emeszpés panamákról. És egyelőre az sem tiszta, hogy a kiszivárogtatóknak mi volt a célja. Azonban az ma már egyértelműen látszik, hogy a Simon-ügy és annak hullámai nagyon gyorsan elsöpörhetik a teljes balliberált politikai elitet, teret engedve a mostani második, harmadik elvtársi vonalnak.

Elsőre úgy látszik, hogy az egész cirkusz alapvetően a választásokról, a Fidesz ügyes kampánystratégiájáról szól, de azt gondolom, hogy könnyen előfordulhat az is, hogy a háttérben az egymással ellentétes ballliberált érdekek, a balos politikai oldal újrafelosztása mozgatja a szálakat. Ezt erősíti, ezt valószínűsíti Zuschlag János most megjelent, Pártházból börtönbe című könyve is, amiben szintén lerántja a leplet az emeszpés stiklikről.

De legyen bárhogy is, legyen bármi is a háttérben, az egész történet jól rávilágít arra, hogy miként mennek a dolgok a legfelsőbb szinteken. Mert afelől se legyen kétségünk, hogy a többi pártnál is ez, vagy ehhez hasonló az ügymenet.


Forrás:radicalpuzzle.blogspot.com
Tovább a cikkre »