Váratlanul beszakadt a kiskereskedelmi forgalom Amerikában

Váratlanul beszakadt a kiskereskedelmi forgalom Amerikában

A várt növekedéssel szemben csökkent, mégpedig 11 hónapja a legnagyobb mértékben a kiskereskedelmi forgalom januárban az Egyesült Államokban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau (CB) szerdán közzétett kimutatása szerint.

A várt 0,2 százalékos növekedés helyett januárban 0,3 százalékkal 492,0 milliárd dollárra csökkent a kiskereskedelmi forgalom a decemberi 493,3 milliárd dollárhoz képest az Egyesült Államokban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau (CB) szerdán közzétett kimutatása szerint.

Decemberben havi bázison nem változott a kiskereskedelmi forgalom.

A kiskereskedelmi forgalom 0,3 százalékos januári csökkenése 2017 februárja óta a legnagyobb és elsősorban az autóeladások visszaesésének tulajdonítható.

Az autóeladások, üzemanyagok, építőipari alapanyagok értékesítésének leszámításával a kiskereskedelmi forgalom januárban nem változott a decemberihez képest.

Januárban a kiskereskedelmi forgalom 3,3 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest. Decemberben 5,2 százalék volt az éves növekedés.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »