Váratlanul éri Magyarországon az állami vasutat a sok utas

Váratlanul éri Magyarországon az állami vasutat a sok utas

Pénteken egy gyereknek kellett műanyag flakonba végeznie kisdolgát a zsúfoltság miatt az egyik szerelvényen. Bár a nyilvánosság miatt a társaság elnézést kért, ma is tömegek voltak a Balaton felől egyébként késve is érkező járatokon.

A pünkösdi hosszú hétvége a MÁV-ot váratlanul érte. A 24.hu szombaton írt arról, hogy akkora volt a zsúfoltság a pénteki, Keszthelyre tartó járaton, hogy egy kisgyerek kénytelen volt folyóügyét egy üvegbe elvégezni. A MÁV akkor elnézést kért az utasoktól a kellemetlenségért.

„Mi is úgy jártunk, hogy Pestről jöttünk le Siófokra és álltunk, dugig tömeg volt” – panaszolta egy hölgy a Hír TV-nek.

A visszaút viszontagságaira ezért sokan előre készültek. Többen gondoskodtak plusz ivóvízről, és volt akit nem különösen zavart a kényelmetlen helyzet.

– Természetesen felkészültünk és…

Hírdetés

– …reméljük, hogy lesz hely!
– Igen, de ha nincs akkor ráülünk a bőröndökre – fogalmazott két ifjú hölgy.

A Siófokon keresztül Budapestre tartó Horvátországból érkező gyorsvonat egyébként a menetrendhez képest húsz percet késett, de ez nem kirívó a magyarországi vasút közlekedésben.

A Hír TV által, a délután 3 órakor a Déli pályaudvarra induló gyorsvonaton készített felvételeken jól látható a zsúfoltság, ami Székesfehérvár után sem szűnt meg. A hőség sem volt könnyen elviselhető, az egyik kislány pedig a padlón illetve édesanyja bőröndjén volt kénytelen utazni egész Kelenföldig.

A MÁV a Hír Televíziónak küldött közleményében azt írta, a nyári menetrend és vele együtt a hosszabb balatoni vonatok június 16-tól lépnek érvénybe. Szerintük csak egyetlen járaton volt probléma, amelyek a népszerűsége a várokozásukon felüli volt.

Azaz a vasúttársaság az ünnepen nem számított ennyi utasra, és ahogy a rejtett kamerás felvétel bizonyítja, a visszaúton sem biztosította megfelelő számú kocsit.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »