Váratlanul félbeszakadt az Országgyűlés alakuló ülését előkészítő tárgyalás – képgaléria

Váratlanul félbeszakadt az Országgyűlés alakuló ülését előkészítő tárgyalás – képgaléria

Félbeszakadt az Országgyűlés alakuló ülését előkészítő tárgyalás. A parlamenti pártok vezetői egy órát sem voltak bent az Apponyi Albert teremben, amikor kijött a Fidesz delegációjának egyik tagja, Gulyás Gergely és közölte az újságírókkal, hogy a megbeszélés rendben megkezdődött, de csak délután öt órakor folytatódik.

A kormánypárti politikus nem adott magyarázatot a történtekre, és a kérdések megválaszolása nélkül távozott. Vele egy időben az ellenzék politikusai átvonultak egy szomszédos terembe, magukra csukták az ajtót és értesülésünk szerint folytatják a tegnap megkezdett beszélgetést a parlamenti együttműködésükről.

Hírdetés

Egyelőre nem tudjuk, hogy miért szakadt félbe a tárgyalás, amit eredetileg több órásra terveztek és az első szünetet csak délután fél egykor tartották volna.

A pártok a mandátumigazolást, az esküokmányok aláírását, az ülésrendet, a tisztségviselők megválasztását és a bizottsági rendszer kialakítását, tehát általában véve az Országgyűlés május 8-i alakuló ülését készítik elő.

A legnagyobb vita a bizottsági helyek elosztásáról szokott kirobbanni – lehetséges, hogy a kormánypártok javaslata elfogadhatatlan volt az ellenzék számára, ezért felálltak a tárgyalóasztaltól, hogy újra egyeztessék a stratégiájukat.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »