Vásárlók fogtak el egy fegyveres rablót Debrecenben – rájuk is lőtt menekülés közben

Vásárlók fogtak el egy fegyveres rablót Debrecenben – rájuk is lőtt menekülés közben

Két állampolgár tartotta vissza azt a derecskei férfit, aki kirabolt egy debreceni élelmiszerboltot. A gyanúsított menekülés közben két lövést is leadott. Személyi sérülés nem történt.

Tegnap este 21 óra 10 perc körül egy maszkot viselő férfi bement egy Derék utcában található élelmiszerüzletbe, ahol egy fegyverrel vagy annak utánzatával az eladót megfenyegette, és a bevételt követelte. A nő a fenyegetés hatására átadta a férfinak a kasszában lévő pénzt. A bűncselekmény közben az üzletbe belépett két férfi. A tettes ezt látva a helyszínről elmenekült.

Az eladó a két vásárlótól kért segítséget, akik azonnal a rabló után szaladtak. A menekülés során az elkövető több méter távolságból két lövést is leadott az őt követő két férfi felé.

A férfiak a támadót elfogták, és a helyszínen visszatartották. Az esetről történt bejelentést követően a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály munkatársai azonnal a helyszínre mentek, ahol elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 37 éves derecskei férfit. A bűncselekmény során személyi sérülés nem történt. A helyszíni szemle során a rendőrök megtalálták és lefoglalták a gáz-riasztó fegyvert.

A bűncselekmény körülményeinek tisztázása folyamatban van. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást – írja a Police.hu.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »