Vaskupolátok hatástalanítva

Vaskupolátok hatástalanítva

Egy összetett jelentés a kedd és csütörtök hajnalban történtekről:

– Kedd késő éjszaka a cionista erők több tüzérségi csapást mértek a Szíriai Arab Hadsereg állásaira Khan Arnabehnél, amire válaszul a hadsereg aknavetőkből tüzet nyitott a cionista tüzelőállásokra.

– Az ellenség nem szüntette be a támadást több felderítő drónt indított el a a határ megfigyelésére a megszállt Golán-fennsík felett, a szíriai légtér megsértése nélkül.

– Egy ellenséges Merkava harckocsi hatszor tüzelt lövegéből Al-Baath város irányába Al-Kunejtra tartományban, amire a Szíriai Páncélos Vadászok a harcszabályzatuk szerinti módon válaszoltak.

– Az ellenség egy levegő-föld rakétát lőtt ki a Damaszkuszi Nemzetközi Repülőtérre, amelyet elfogott és megsemmisített a Szíriai Légvédelem a fővárostól 30 kilométerre délkeletre.

– A szíriai 7. Páncélos Hadosztály parancsot kapott, hogy mérjen rakéta és tüzérségi csapásokat a cionista erők létesítményeire a megszállt Golán-fennsíkon; damaszkuszi idő szerint csütörtök 00:00 órakor a hadosztály 40 darab rakétából álló sorozatot zúdított a cionista katonai létesítményekre.

– A cionista légierő ezután gyorsan eszkalálta a helyzetet számos nagy hatótávolságú levegő-föld rakétát indítva Damaszkusz körüli szíriai katonai célpontokra, valamint háromra Homszban.

– A Szíriai Légvédelem a cionista támadások első három hullámát elfojtotta, ami arra kényszerítette a cionistákat, hogy föld-föld rakéták alkalmazására térjenek át.

Hírdetés

– A cionisták hramadik támadási hullámát követően a szíriai 7. Páncélos Hadosztály újabb parancsot kapott 20 rakétából álló sorozat indítására cionista katonai létesítményekre a megszállt Golán-fennsíkon.

– A támadásokban résztvevő cionista repülőgépek száma 30 darab körül volt, mindegyik a szíriai légtéren kívülről, Libanon felől indított el a rakétáit és nem merészelt berepülni.

– A cionisták egy negyedik hullámban is indítottak éles rakétákat, csali rakétákkal együtt, föld-föld rakétákat és levegő-föld rakétákat egyaránt. Ez volt a hullám, amelynek során négy ellenséges rakéta célba talált és elértek egy légvédelmi célmegjelölő radart, egy rövid hatótávú légvédelmi komplexumot (ez volt látható ellenséges felvételeken) és két lőszerraktárat.

– Nagy hatótávolságú rakétát nem indítottak a cionista repülőgépekre, habár többször is hatókörbe kerültek. Az a Szíriai Parancsnokság döntése, hogy rakétát indítson. (Egyesek érzései ellenére ez nem egy játék, hanem valódi háború.)

– A Syrian Arab Army oldal szerkesztőinek értesülései szerinta cionista katonai létesítményekre kilőtt rakéták többsége célba talált.

– Szíria három hősi halottat veszített.

Minden tisztelet Szíria szövetségeseinek, de az egész helyzetet a Szíriai Arab Hadsereg kezelte a Szíriai Parancsnokság parancsai alapján.

A Syrian Arab Army oldal megosztotta a veszteségeket, azonban felszólítják az ellenséget, hogy ők is tegyék ezt meg, miután a szíriai rakéták által eltalált célpontok, mind katonai célpontok voltak katonai használatú területeken. Az ellenség bizonyítékokat oszthatna meg a szerintük sikeresen elhárított szíriai rakétákról.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »