Vasvillával támadt a lótulajdonosra a rovott múltú Lakatos – az ügyet szépen eltussolták

Vasvillával támadt a lótulajdonosra a rovott múltú Lakatos – az ügyet szépen eltussolták

Vasvillával támadt az egyik fiatal lótulajdonosra a Kincsem Parkban 2016 novemberében a korábban többször büntetett Lakatos Csaba idomár-hajtó. Az incidens következményeként egy, a fiatal hajtó védelmére kelő férfi megsérült. Az ügyet eltussolták, Lakatost nem tiltották ki a lóversenypálya területéről – értesült a Privatkopo.hu.

A vita Lakatos Csaba és M. Valentin között 2016 júniusában kezdődött. M. – Lakatosnál tartott – két versenylova gyors fogyásnak indult, az ellátásuk kívánnivaló hagyott maga után, ezért a tulajdonos úgy döntött, hogy egy tanyára szállítják az állatokat, amelyek felkészítését K. Dóra idomárra bízzák.

Ilyen esetekben az átadó idomár köteles aláírni az átvevő idomár részére a Kincsem Park hivatalos idomári átjelentő lapját, azt kizárólag abban az esetben tagadhatja meg, ha a lótulajdonos tartási díjjal tartozik neki. Azonban M. Valentin nem tartozott Lakatosnak, aki ennek ellenére – a versenytitkár többszöri felszólítását figyelmen kívül hagyva – nem írta alá a lovak idomári átjelentő lapjait.

M. Valentin lótulajdonos többször panaszt tett a Kincsem Park vezetőségénél, mivel tétlenül nézték, hogy Lakatos megtagadja a lovak idomári átírását. A vezetőség – ahelyett, hogy intézkedett volna – türelemre intette a lótulajdonost, mondván: „Lakatos Csaba majd csak aláírja a dokumentumokat”. A másik lehetőség: „addig ne versenyezzenek a lovak, amíg az idomári átjelentés nem történik meg”. M. Valentin erre úgy reagált, hogy komoly anyagi kára keletkezik abból, ha a lovai nem futhatnak.

Mindazonáltal a Kincsem Park vezetősége azzal, hogy asszisztált Lakatos obstruktív magatartásához, lehetőséget biztosított a rovott múltú idomárnak arra, hogy hivatalosan felvegye a versenylovak nyereményéből a 20 százalék idomári díjat, annak ellenére, hogy azokat már nem ő készítette fel a futamokra.

Hírdetés

Az eset után Lakatos folyamatosan megpróbálta M. Valentin pályafutását derékba törni (ahogy tette azt korábban másokkal is), de próbálkozásai kudarcba fulladtak.

2016 novemberében, egy szombati versenynapon Lakatos bement abba az istállóba, ahol M. Valentin – ifj. K. László és K. Dóra társaságában – tartózkodott, és útszéli hangnemben elkezdett üvöltözni a fiatal lótulajdonossal, majd arcon köpte és megütötte őt. Dulakodás alakult ki, mivel a megtámadott férfi védeni próbálta magát. K. Dóra és ifj. K. László megpróbált az agresszív támadó és M. Valentin közé állni, ekkor Lakatos megbotlott, de közben lendületből felkapta a földön heverő vasvillát, amellyel M. felé szúrt, azonban a fiatalember védelmére kelő ifj. K. László nyakát sebesítette meg. A férfi könnyű sérülést szenvedett. Mindeközben a kétes hírű idomár alpári stílusban szidalmazta M. családját, elsősorban az édesanyját.

Amikor Lakatos észlelte, hogy megsebesítette ifj. K. Lászlót, ledobta a vasvillát, és elhagyta a helyszínt.

M. Valentin, ifj. K. László és K. Dóra bejelentést tettek a történtekről a Verseny Intézőségnél (VI), ahol jegyzőkönyvet vettek fel az esetről, majd az ügyet átadták a Lóversenyzést Felügyelő Bizottságnak (LFB), amely ismételten meghallgatta a panaszosokat, ám a bejelentéssel nem kívánt foglalkozni, azt visszaadta a Verseny Intézőségnek, ahol az ügyet végül – érdemi intézkedés nélkül – eltussolták.

Amikor később M. Valentin arról érdeklődött a versenyfelelősnél, mi történt a bejelentéssel, Harazin Tibor azt válaszolta, hogy nem történt semmi, ugyanis nem elég M. és a két tanú szava Lakatoséval szemben, mivel az istállóban történteket nem rögzítette kamera…

Érdekes módon másokat – megmosolyogtató indokokkal – kamerafelvételek nélkül is évekre kitiltottak a Kincsem Park területéről. Igaz, azokban az esetekben a kitiltásokat maga Lakatos generálta, aki a jelek szerint nagyobb hatalommal rendelkezik a lóversenypályán, mint az állami tulajdonú lóverseny társaság ügyvezetője.

Vajon miért? – teszi fel a kérdést a Privátkopó, mely a történet folytatását ígéri.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »