Véget ért egy ellentmondásos megítélésű operációs rendszer támogatása

Véget ért egy ellentmondásos megítélésű operációs rendszer támogatása

Véget ért egy ellentmondásos megítélésű oprendszer támogatása. Könnyű lesz feledni ezt a Windowst.

A támogatás megszüntetése volt az utolsó szög az egyik legkevésbé sikeres Windows-változat koporsójában. Megoszlanak a vélemények, hogy melyik volt a legrosszabb Windows: egyes rosszindulatú vélemények szerint a redmondi óriás minden második operációs rendszere szokott sikerülni. És csakugyan: a korai verziók utáni időszakot tekintve sikeres volt a Windows 98, igazi mellényúlás volt a Millennium, sokaknak bejött az XP, és sok rémes emlékeket hagyhatott a semmivel sem kompatibilis Vista, viszont igazán nagy siker lett a Windows 7.

Ha hihetünk az efféle számmisztikának, akkor a most becsukott Windows 8-at követő 10-es operációs rendszer – amelyik (számtanilag) az utolsó a Microsoft történetében – már szerencsés lesz.

Mint a NetMarketShare adatai a Statista fenti diagramjában jól mutatják, a 2013 és 2015 közötti időszakban messze a Windows 7 volt a legelterjedtebb, megjelenése után áldozott le a sok helyen minden kockázat ellenére még mindig használatos XP csillaga, a Windows 8 és 8.1 sohasem ment jól, s a 10-es operációs rendszer pedig kezdi összeszedni magát.

(Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »