Végre kiderülhet, mi lesz Felcsúttal és Hosszú Katinkával

Végre kiderülhet, mi lesz Felcsúttal és Hosszú Katinkával

Ítéletet hirdethetnek a futballakadémia ügyében, fény derül az év sportolóinak kilétére, Hadházy Ákos majdnem jubilál. Ez lesz a csütörtök.

Fontos történéseknek nézünk elébe bel- és külföldön egyaránt, csapjunk is a közepébe!

A honi politikai sajtóban biztosan lesz még szó az Állami Számvevőszék ellenzéki pártokat sújtó (vagy mégsem sújtó?) büntetéséről és annak a választások utánra halasztásáról.

Folytatódik a Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány ellen közérdekű adat kiadása ügyében indított per. A felperes még 2017 februárjában fordult adatigényléssel az alapítvány felé, lényegében azt tudakolva, hogy mi történt a korábban begyűjtött támogatással. Ennek az alperes nem tett eleget, mire a Székesfehérvári Törvényszék kötelezte a kért adatok kiadására. A felcsútiak azonban fellebbeztek, így ma a Győri Ítélőtábla hozhat ítéletet.

http://mno.hu/

Az Országos Atomenergia Hivatal évadnyitó sajtótájékoztatót tart, amelyen szó lesz az új paksi blokkokról, üzemidőről, lezárt és előttünk álló vizsgálatokról is. Reméljük, semmi vészjósló nem hangzik majd el.

http://mno.hu/

http://mno.hu/

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke megtartja 99. korrupcióinfóját, amelyet ezúttal Jeszenszky Géza volt külügyminiszterrel közösen prezentál Szupervasút made in China: szellemvasút a pusztában címmel. Délelőtt tizenegykor kiderül, ezúttal miféle mutyit tárt fel a politikus.

http://mno.hu/

A hazai startup cégek fejlődésének támogatásáról rendez egy szakértői beszélgetést a K&H. Érdekes a téma, főleg ha figyelembe vesszük, hogy az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank kockázatitőkealap-kezelője, a Hiventures Zrt. 2016 és 2023 között összesen 56 milliárd forintot fog magyar startupokba fektetni (ebből 36 milliárd uniós forrás), így támogatandó a következő Prezi, vagy akár Facebook potenciális megszületését. Arra persze nincs garancia, hogy futószalagon fogjuk gyártani a technológia úttörőinek számító cégeket, sőt. Az induló vállalkozások többsége végül bedől, képtelen profitábilis terméket előállítani, de ez természetesnek mondható. Ami viszont aggasztó: korábban hasonló forrásból jutott pénzhez (az azóta lezárult Jeremie-program révén) például a méltán hirhedt Puncs.hu, de Habony Árpád hitelezőjének, Tombor Andrásnak is találtak némi támogatást.

A KSH (és az Eurostat) az ipari termelésről tájékoztat. A magyar mutató gyakorlatilag az autógyárak teljesítményének függvénye, ami néha szép számokat produkál ugyan, de a torz szerkezet semmiképp nem szerencsés.

http://mno.hu/

Kora este szeretetszolgálatok fognak beszámolni szíriai tapasztalataikról. Nemrég mi is ott jártunk, lapunk munkatársa egy robbantásnak is fültanúja volt, Damaszkuszban pedig megnéztük, hogyan ünneplik a karácsonyt a legüldözöttebb keresztények.

http://mno.hu/

Korábban pedig helyben élő magyarokról közöltünk riportot:

http://mno.hu/

Este fél nyolckor kezdődik az M4 Az év sportolója gála. Nagyon meg lennénk lepődve, ha Hosszú Katinkát nem díjaznák, de egyelőre az is kérdéses, hogy egyáltalán megjelenik-e az eseményen az úszófenomén.

http://mno.hu/

Röviden a további kínálatból:

Fazekas Sándor miniszter állítólag szövetséget kötött a magyar gazdákkal, és erről sajtótájékoztatót is tart;Pogácsás Tibor belügyminisztériumi államtitkár az önkormányzatok támogatásáról fog beszélni;Potápi Árpád, a Miniszterelnökség államtitkára és Rubovszky Csilla, az NFM miniszteri biztosa az Idősügyi Infokommunikációs Programról tájékoztat;Szijjártó Péter a japán GS Yuasa Miskolcon létrehozandó akkumulátorgyáráról szóló sajtóeseményen mond beszédet. (Ez a beruházás egyébként nem számít óriásinak, ötven-egynéhány embert fognak foglalkoztatni, de az irány helyes, ugyanis az elektromos autók terjedésével az akkumulátorgyártás és -fejlesztés egyre nagyobb biznisz lesz.)

http://mno.hu/

Határainkon túlra tekintve: az iráni atomalkuról tárgyal az iráni, a brit, a francia és a német külügyminiszter, illetve az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője. Nem véletlenül, ugyanis Donald Trumpnak holnapig kell eldöntenie, hogy fenntartja-e a megállapodásban való amerikai részvételt. Közben ő maga (Észak-Korea diktátorának, Kim Dzsongunnak címzett válaszában) nukleáris indítógombjának méretével kérkedik.

Emmanuel Macron francia elnök Paolo Gentiloni olasz kormányfővel találkozik, nyilván szó lesz a közelgő itáliai választásról is, de főleg migrációról, közös fellépésről, vagy éppenséggel több sebességes Európai Unióról eshet szó.

http://mno.hu/

Eközben folytatódik a Dakar-rali, de a Szalay-Bunkoczi duó nélkül.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »