Vereséggel startolt a magyar válogatott

Vereséggel startolt a magyar válogatott

A magyar férfiválogatott egy góllal kikapott az olasz együttestől a győri vízilabda Volvo Kupa nyitónapján.

A jövő vasárnap kezdődő belgrádi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság hazai főpróbájának számító nemzetközi tornán Benedek Tibor szövetségi kapitány legénysége már az első olasz akció végén hátrányba került, majd újabb emberelőnyös támadások is vendéggóllal zárultak (0-3), így az első szünetre komoly előnyt harcolt ki a rivális.

Csak a második negyedben, a találkozó tizedik percében tudott szépíteni az addig erőtlennek tűnő magyar csapat, ekkor az olimpiai és világbajnok Hosnyánszky Norbert volt eredményes közelről (1-3). Dinamikusabbá, bátrabbá vált a hazaiak játéka, amit jól illusztrált a vb-aranyérmes Bátori Bence húzásos gólja (2-3). A kimaradt hazai helyzetek miatt azonban egyenlítés helyett az olaszok húztak el 4-2-re, a nagyszünetre pedig visszaállították a háromgólos különbséget (2-5).

A harmadik játékrészben kölcsönösen pontatlanul pólóztak a felek, a hatástalan kísérletek sokasága után a negyed végére sem változott a kép, az ekkor 11:6-os aránnyal a kiállításokat illetően is biztosan vezető olaszok a magyarokhoz hasonlatosan elpuskázták újabb lehetőségeiket is.

A befejező negyed az ifjú Manhercz Krisztián pompás átadását értékesítő Tóth Márton révén magyar góllal indult (3-5), a hasonló folytatással azonban adós maradt a hazai gárda, amely – bár a védekezésben feljavult – percekig nem tudta újólag bevenni a rivális kapuját. Egészen a hajráig: szűk két perccel a vége előtt a saját maga által kiharcolt büntetőből az olimpiai és világbajnok Varga Dénes nagy gólt lőtt (4-5). Az egyenlítés azonban már nem sikerült, így vereséggel startolt a magyar válogatott, amely hétfő este a spanyolokkal száll vízbe.

„Sokat hibáztunk, ziccereket rontottunk, s a mérkőzés elején nem jött be, hogy puhább védekezéssel kezdtünk, de összességében nem vagyok csalódott” – mondta Benedek Tibor a mérkőzés után az M4 Sportnak. „Még jobbak leszünk az Eb-re, ha rendelkezésünkre áll majd a centerpárosunk, egy teljes értékű Hárai Balázs és a válogatottba visszatért Kis Gábor, aki betegsége miatt ma még nem volt bevethető” – tette hozzá.

Eredmény:
Magyarország–Olaszország 4–5 (0–3, 2–2, 0–0, 2–0)
a magyar góldobók: Hosnyánszky, Bátori, Tóth M., Varga Dénes 1-1

A nyitónap másik mérkőzésén:
Spanyolország–Szlovákia 10–5 (2–0, 3–2, 4–1, 1–2)

A további program:

hétfő:
Szlovákia-Olaszország 17.00
Magyarország-Spanyolország 19.00

kedd:
Spanyolország-Olaszország 18.00
Magyarország-Szlovákia 20.00


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »