Veszekedés előzte meg a Győr-Moson-Sopron megyei testvérgyilkosságot

Indítványozták annak a 26 éves férfinak az előzetes letartóztatását, aki pénteken otthonukban, egy Győr-Moson-Sopron megyei faluban megölte féltestvérét – derül ki az ügyészség közleményéből.

Azt írják, hogy a településen édesapjukkal élő két férfi egész napos italozást követően veszett össze. Péntek este, 18 óra körül, a veszekedés során a gyanúsított ellökte a nála jóval idősebb bátyját, aki nekizuhant a hűtőszekrénynek, onnan pedig a földre esett. Utána az elkövető meg is rugdosta, majd ököllel többször arcon is ütötte féltestvérét.

Később a még lélegző sértettet a gyanúsított az édesapjuk javaslatára behúzta a szobába és ágyba fektette, azonban a sértett még azon az éjszakán életét vesztette. Halálának oka a fejet ért bántalmazás volt.

Az ügyészség álláspontja szerint az 5 évtől 15 évig tartó szabadságvesztéssel büntethető bűncselekmény esetében tartani lehet a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének, valamint a tanúk befolyásolásának veszélyétől. Emiatt a terhelt előzetes letartóztatására tett indítványt az ellene emberölés bűntette miatt folyamatban lévő büntetőeljárásban.

A rendőrség még szombaton közölte, hogy emberölés megalapozott gyanúja miatt folytatnak nyomozást egy lázi lakos ellen. A tájékoztatásukban írták, január 13-án hajnalban érkezett hozzájuk bejelentés arról, hogy egy férfi elhalálozott Láziban. A helyszínelés és a szakértői vélemény alapján a helyi lakos halálát bántalmazás okozta, ezért a megyei rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított ismeretlen tettes ellen. Végül a nyomozók elfogták és előállították a sértett testvérét, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »