Veszettül várt napi agymosás: itt a "Gárda-film" előzetese – Vajnáék eddigi legdrágább propagandája

Veszettül várt napi agymosás: itt a "Gárda-film" előzetese – Vajnáék eddigi legdrágább propagandája

A Magyar Gárdát nemhogy támogatta volna, fel is oszlatta a hatalom. A betiltás után nyolc évvel, az immár nemzeti színű pántlikával díszített kormány zsidó kaszinósa viszont közel 800 millió forintnyi közpénzzel kitömve taposhatja tovább a még földön parázsló hamvakat. Megérkezett Vajnáék eddigi legdrágább propagandafilmjének első "ízelítője" – ősszel mutatják be a mozikban.

A Veszettek két nehéz anyagi helyzetben élő fiú története, akik egy karizmatikus vezető hatására csatlakoznak egy rendvédelmi szervezethez, hogy így tegyenek a városukban egyre inkább elharapózó bűnözés ellen. Ezt az egyébként tiszteletre méltó szándékot – melyet a valóságban, mint tapasztaljuk, törvénnyel szigorúan tiltanak – kell a Divinyi Réka–Goda Krisztina-alkotópárosnak a Filmalap eddigi legnagyobb, 790 millió forintos támogatásával elfogadhatatlannak beállítani a mozikban.

A film operatőre Babos Tamás. A főszerepben, a mozivásznon először megmutatkozó ifj.Vidnyánszky Attila mellett Klem Viktort és Fenyő Ivánt, további szerepekben többek között Györgyi Annát, Molnár Piroskát, Nyári Oszkárt, Törőcsik Franciskát, Bán Bálintot, Béli Ádámot és Fritz Attilát is láthatja a közönség a tekintélyes adóforintokból megtámogatott propagandafilmben.

Asszociálni muszáj, azonosítani hiba – tipikus ószövetségi csavar

A rendező Goda Kriszta korábban ezt nyilatkozta a filmbeli fiktív szervezet és a Magyar Gárda közötti párhuzamról: "Nem stigma ez, csak hát nyilván hatásosabb leírni ilyen mondatokat egy újságírónak, mint hosszasan magyarázni, hogy mi is a teljes történet. De nem tudok mást tenni, mint hangsúlyozni, hogy a filmben egy fiktív szervezetet látunk, ami biztosan mutat rokon vonásokat más, valós csoportokkal, legyen az magyar vagy valamilyen európai szervezet, hogy a múltról már ne is beszéljünk. De az nem is célja a filmnek, hogy a néző ne asszociáljon ezekre, azonosítani azonban hiba őket."

Hírdetés

Kapcsolódó:

Ki sem tudjuk heverni a Saul fiát, máris jön az ugyancsak a mi adónkból készített "Gárda-film"

Ifjabb Vidnyánszky főszereplésével készül a "gárdafilm" – Vajna 693 millióval támogatja az adónkból

Nem lesz semmi a Toldi-filmből, Vajnáék inkább holokamu, cigány és buzi témájú "alkotásokat" pénzelnek a jövőben is

Csúszik a közel félmilliárdnyi közpénzből megtámogatott gárdalejárató propagandafilm forgatása

"Veszettek" – gárdafilmet pénzelnek Vajnáék?


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »