Videót tett közzé az ügyészség egy soproni autós üldözésről

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 24 éves férfi ellen, aki a rendőri ellenőrzés elől gépkocsival menekülve veszélyeztette a rendőrök és a többi közlekedő testi épségét.

A férfit még januárban, Sopronban próbálták igazoltatni a rendőrök, de a megállítását követően megvárta, míg a rendőr kiszállt a járművéből, majd nagy sebességgel elhajtott a helyszínről.

Mikor az őt követő rendőrök az úton mellé érve jelzésekkel próbálták megállítani, a férfi a kb. 130 km/h sebességgel haladó autóját többször a rendőrautó felé kormányozta így veszélyeztetve a rendőrök testi épségét. Ezt a manővert az elkövető több alkalommal is végrehajtotta, melynek eredményeképp a rendőrautó bal első kereke egy körforgalomban a terelőszigethez ért, és meg is rongálódott.

Az üldözés során az elkövető magatartása miatt a főúton közlekedőknek mindkét irányban a padkára kellett húzódniuk, hogy az ütközést elkerüljék.

A férfi ellen a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és közúti veszélyezetetés bűntette miatt emelt vádat. Az irányadó büntetési tétel a halmazati szabályokra figyelemmel hét és fél évig terjedő szabadságvesztés – írja a KIsalföld.

Videó az üldözésről:


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »