Virág elvtársat játszik az Európai Parlament

Virág elvtársat játszik az Európai Parlament

 tumblr_n9mi00i6cs1qfx620o1_400.gif

 Magyarország kapcsán az EP koncepciós per előkészítését kéri saját magától. Sírjunk vagy nevessünk? A Magyarországról szóló szerdai EP-határozat tele van gyöngyszemekkel. Egyik pontját érdemes elolvasni: nyíltan koncepciós perre hajazó eljárást ír elő – saját magának.

Az Európai Parlament szerdai határozatát érdemes elolvasni. Egyrészt nem hosszú, másrészt helyenként dühítő, máshol szórakoztatóan ostoba dolgok vannak benne. Utóbbiak közül kiemelendő az alábbi rész:

„utasítja Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságát, hogy kezdje meg az eljárást, és készítsen különjelentést Magyarországról annak érdekében, hogy a plenáris ülés az eljárási szabályzat 83. cikkével összhangban szavazzon a Tanácsot az Európai Unióról szóló szerződés 7. cikkének (1) bekezdése szerinti intézkedésre felhívó, indokolással ellátott javaslatról;”

Sok olvasó (és újságíró) bizonyára nem érti mit is jelent ez.

Hírdetés

  • Szerdai határozatában az EP gyakorlatilag felkéri egyik saját parlamenti bizottságát, hogy készítsen még egy jelentést Magyarországról, amiben indoklás is szerepel a 7-es cikk szerinti büntetőeljáráshoz. Ergo most indoklás és érdemi vizsgálat nélkül, csupán előítéletek alapján ítélkezett az EP.
  • Fentiek ellenére a mostani határozat már előre borítékolja, hogy sikerül az indokokat alátámasztani valamivel, úgyhogy rögtön a 7-es cikk szerinti eljárás elindítására való felkérést is kéri előkészíteni saját magától az EP.
  • A megfogalmazásból („Tanácsot […] intézkedésre felhívó […] javaslatról”) világos, hogy az eljárás megindítására az EP-nek nincs hatásköre, max. kérheti a Tanácsot erre. Ez mondjuk csak azokat hökkent meg, akik nincsenek tisztában azzal, hogy az EP rendszeresen fogad el határozatokat olyan ügyekben, amelyekben nincs hatásköre. Az ego nagy úr.

Erről valahogy ez jutott eszünkbe:

„- Elnézést Virág elvtárs, ez az ítélet. – Ejnye, az álmatlan éjszakák. A lónak is négy lába van, mégis megbotlik.”


Forrás:spiler.blog.hu
Tovább a cikkre »