Visszatér a hőség, szerdára már figyelmeztetést is kiadtak

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint kedden túlnyomóan derült, illetve kissé felhős idő várható, északon lehet kicsivel több felhő, és az Északi-középhegység területén egy-egy helyen záporeső kialakulása sem kizárt. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A csúcshőmérséklet 28, 32 fok között valószínű, késő estére 20 és 25 fok közé hűl le a levegő. A déli órákban nagyon erős UV-sugárzásra kell számítani.

Szerdán is napos időre számíthatunk többnyire kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Legfeljebb a nyugati és északi határvidéken lehet egy-egy zápor. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul. Szerdára a dél-alföldi megyékre már figyelmeztetést adott ki az OMSZ a várható hőség miatt, ugyanis a napi középhőmérséklet meghaladja a 25 fokot.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között várható.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »