Vitát szerveztek a diákok, Szél és Vona is ott lesz

A Független Diákparlament nyilvános vitára hívta a Facebook-oldalán a parlamenti frakciók miniszterelnök-jelöltjeit: közölték, hogy Orbán Viktor, Karácsony Gergelyt, Vona Gábort és Szél Bernadettet is várják.

„Az elmúlt időszak történései bebizonyították számunkra, a magyar diákság demokratikusan választott képviselői számára, hogy a kormány nem nyitott a diákokkal folytatott párbeszédre” – írták, és hozzátették, hogy ezt ők elfogadhatatlannak tartják. „Hisszük, hogy sikeres oktatáspolitika nem létezhet az abban érintettek véleményének és konstruktív kritikájának figyelmen kívül hagyásával” – szögezték le.

„A vita feltételeit és időpontját, amelyeket a Független Diákparlament a napokban fog megállapítani és közzétenni, a miniszterelnök-jelölteknek február 23-ig, a tüntetésünk időpontjáig lesz lehetőségük elfogadni, így a tüntetésen fogjuk bejelenteni a vita végleges résztvevőit” – fűzték hozzá.

Dúró Dóra az Alfahíren megjelent interjúban elmondta, hogy Vona Gábor elfogadta a felkérést. Vona Gábor később a Facebook-oldalán közölte: „Magyarország jövőjében, ezáltal a Jobbik programjában kulcsszerepet tölt be az oktatás, állok a vita elébe”.

http://mno.hu/

Szél Bernadett ugyancsak Facebookon reagált: azt írta, természetesen ott lesz a nyilvános vitán. „Az LMP minden formában támogatja a Független Diákparlament kezdeményezéseit, ezért nyújtottuk be a 12+1 pontos követeléslistájukat a Parlamentnek, amit hétfőn fog tárgyalni a Kulturális Bizottság. Mert célunk, hogy Magyarországon tudásalapú társadalmat teremtsünk egy világszínvonalú oktatási rendszeren keresztül” – fogalmazott.

A diákok január 19-én több ezer fős tüntetést tartottak a Kossuth téren, ahol határidőt szabtak a humántárcának, hogy a hónap utolsó napjáig terjesszen elő jogszabály-módosításokat az oktatási rendszer fejlesztését célzó 12+1 pontjuk alapján. Ebben egyebek között a tanórák számának csökkentését, a tananyag modernizálását, a túlterhelést jelentő mindennapos testnevelés megszüntetését, a diákönkormányzatok jogainak kiterjesztését és elérhetőbb felsőoktatást követelnek.

Február 23-án a diákok a Deák térről a Kossuth térre vonulnak majd. Azt követően hirdettek ismét demonstrációt, hogy Orbán Viktor a megadott határidőre sem válaszolt arra, hogy hajlandó-e leülni vitázni a diákok képviselőivel. Kormos Krisztián, a Független Diákparlament szóvivője korábban a Hír TV-nek azt mondta: Orbán Viktornak személyesen kellene kiállnia a nyilvánosság elé, hogy vállalja-e a vitát vagy sem, nem pedig Lázár Jánoson keresztül üzengetni.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »