Völner Pál: A bevándorlók családjai ne az unióban, hanem a szülőföldjükön egyesülhessenek

Völner Pál: A bevándorlók családjai ne az unióban, hanem a szülőföldjükön egyesülhessenek

Nils Muiznieks, az Európa Tanács emberi jogi biztosának hétfői kijelentése alapján az európai országoknak meg kell szüntetniük a menekült családok újraegyesítését gátló akadályokat. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Hírlapnak reagált a biztos állítására: Magyarország is támogatja a bevándorló családok újraegyesítését, de nem Európában, hanem a szülőföldjükön.

Muiznieks arra emlékeztetett, hogy a nemzetközi jog egyértelműen rendelkezik arról, hogy a jog a családegyesítéshez a családi élethez való jog alapvető része, azonban több európai ország „igazságtalan és jogellenes” korlátozó intézkedésekkel akadályozza a menekülteket ennek a joguknak a gyakorlásában. Völner kiemelte, hogy az emberi jogi biztos a Soros Alapítvány lettországi vezetője volt, így nem meglepő, hogy George Soros törekvéseihez köthető álláspontot hirdeti, mely szerint jöjjön minél több migráns Európába.

Völner elmondta: „Abban lennénk partnerek, hogy a migránsok visszatérhessenek szülőföldjükre, és ehhez várjuk az unió segítségét. A céllal tehát egyetértünk, csak az iránnyal nem”, majd felhívta a figyelmet arra, hogy Muiznieks sem tett egyértelmű különbséget a bevándorlók és menekültek között, pedig a kettő nem ugyanaz. Az államtitkár hozzátette: a menekültek státuszát nem Soros György vagy Nils Muiznieks rendezi, hanem a genfi egyezmény.

(MTI / Magyar Hírlap)

The post Völner Pál: A bevándorlók családjai ne az unióban, hanem a szülőföldjükön egyesülhessenek appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »