Volt barátja akarta megölni a magyar nőt Torinóban

Volt barátja akarta megölni a 31 éves magyar nőt az észak-olaszországi Torinóban vasárnap: szakításuk miatt fegyverrel fenyegette meg az utcán, majd a helyszínre érkező rendőrök előtt öngyilkos lett – jelentette az ANSA olasz hírügynökség.

A Torinóban élő, magyar állampolgárságú nő a férfival való vita közben a földre esett, és a fején könnyebben megsérült. Kórházi ápolás után a torinói idegenrendészeten hosszasan kikérdezték.

Az eddigi vizsgálatok szerint a 31 éves nő és a 45 éves milánói férfi korábban párkapcsolatban élt. Az ANSA úgy értesült, hogy a táncosnőként dolgozó magyar nő szakított a férfival, aki azonban ebbe nem törődött bele.

Vasárnap Torinóban találkoztak: vitájuk egy gépkocsiban kezdődött, majd ebből kiszállva a szóváltás az utcán, a Porta Nuova vasútállomás közelében folytatódott. Szemtanúk szerint a heves vita közepette a férfi fegyvert rántott, és azzal fenyegette a nőt, ha nem tér vissza hozzá, agyonlövi magát. Földre lökte a nőt, aki a fején megsérült. A fegyverből, valószínűleg véletlenül, lövés dördült. A menekülő férfit rendőrök állították meg, felszólították, hogy dobja el a fegyvert, de a férfi maga ellen fordította.

Olaszországban aggasztó méretet öltött a nők elleni erőszak, amelynek egyre több az áldozata. Az elkövetők az esetek többségében volt férjek vagy volt partnerek, akik nem tudták elfogadni a nő elutasító magatartását vagy távozását.

Tavaly 120 nőt gyilkoltak meg ezért Olaszországban, az idén már több mint harmincat. Gyakori az is, hogy a nő bántalmazása után az elkövető öngyilkosságot követ el.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »