Vona Gábor: Itt a bevándorlásellenes akcióterv

Hat pontból álló bevándorlásellenes akciótervet mutatott be Vona Gábor Gyöngyösön, a Jobbik miniszterelnök-jelöltjének szavai szerint ezt akarják majd megvalósítani, ha a vasárnapi választás után kormányt alakíthatnak. A migrációt érintő csomag az első, de nem az utolsó, az ellenzéki pártvezető ugyanis a voksolásig hátralévő minden egyes nap nyilvánosságra hoz majd egy-egy intézkedési tervet.

A bevándorlásellenes akcióterv hat pontja a következő:

A déli határkerítés megtartása.
A határzár mellett önálló határőrség felállítása.
Az alaptörvény módosítása a bevándorlás elutasítása érdekében.
A Jobbik szó szerint átvette Orbán Viktor miniszterelnök kvótaellenes javaslatát, és azt mindössze egyetlen, a letelepedési kötvények kivezetését jelentő mondattal egészítette ki. A fideszes többség mégis hétszer leszavazta a parlamentben.
Mindenféle kvóta elutasítása, beleértve az Orbán Viktor által még 2015-ben javasolt világkvótát.
A kötvényüzletek teljes felülvizsgálata és elszámoltatás, hogy ne a magyar embereknek kelljen visszafizetni ennek a „piszkos, korrupt bűncselekmény-sorozatnak” a kamatos terheit.
A migrációs propaganda leállítása.
A migráció ugyanis egy probléma, nem pedig egy eszköz, amivel a magyar embereket rettegésben kell tartani. Rogán Antal kommunikációért felelős minisztériumát ezért megszüntetik, az erre eddig fordított összeget a közoktatásra költik.

Vona Gábor megismételte, hogy a kormányváltás a választási részvételen fog múlni, 70 százalékos vagy azt meghaladó választási részvételnél már nem a jelenlegi kormány marad hatalmon. „Mindenki szánjon rá félórát vasárnap, hogy elmegy szavazni, és vigyen magával még öt embert” – buzdított a Jobbik elnöke.

A politikus a kormányfő március 15-i beszédére utalva úgy fogalmazott, hogy míg Orbán Viktort elégtételt venne, ők egészségügyi eszközöket vennének. A miniszterelnök múlt pénteki rádióinterjúja kapcsán pedig azt is mondta, hogy míg Orbán Viktor az embereket listázná, a Jobbik az ország problémáit venné sorra.

mno


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »