Vona Gábor nyílt levele az Idősek Tanácsának

Vona Gábor nyílt levele az Idősek Tanácsának

Tisztelt Idősek Tanácsa!

A sajtóból értesültem arról, hogy a július 22-én közzétett, Nyugdíjas polgárháború lesz? című Facebook-bejegyzésem kapcsán felemelték szavukat és bocsánatkérésre szólítottak fel.

Magam azok közé a politikusok közé tartozom, aki kért már elnézést, amikor hibázott, mert úgy gondolom, hogy az nem a gyengeség, hanem éppen ellenkezőleg, az erő jele. Ez esetben viszont csak valami félreértésről lehet szó. Attól tartok, hogy a Tanács tagjai a teljes bejegyzést nem olvasták el, csupán a kormányközeli sajtóban kiragadott és félremagyarázott mondatokat hallhatták. Tisztelettel arra kérem Önöket, hogy a levél alatt bemásolt bejegyzést olvassák el teljes terjedelemben. Látni fogják, hogy abban semmiféle nyugdíjasokat általánosan sértő megjegyzés nem található, hanem éppen ellenkezőleg, az ellen emelem fel a szavam, ami ellen Önök is, hogy az egész életüket tisztességgel ledolgozó, az országot már többször újjáépítő embereket a politika kihasználja.

Az elmúlt 27 év arra épült, hogy a pártok a különféle társadalmi csoportokat egymás ellen fordították: gazdagot a szegénnyel, nőt a férfivel, vidékit a városival, értelmiségit a munkással, jobboldalit a baloldalival és fiatalt az időssel. Meg is lett az eredménye. A pártoknak hasznot, az országnak károkat okozott ez a mentalitás. Ennek véget kell vetni! Az Idősek Tanácsa és a Jobbik is, mindannyian egy olyan országot szeretnénk, ahol nem kell mindenkivel egyetérteni, ahol mindenki szabadon elmondhatja a véleményét, de ahol mindenki tisztában van vele, hogy szükség van a másikra, hogy egyik a másik nélkül nem alkot egészet.

A Jobbik 2018-ban kormányra kerülve biztonságot és békét biztosít majd a szépkorúaknak. Béruniós kezdeményezésünk nemcsak a magasabb béreket, de a magasabb nyugdíjakat is garantálja. 40 évnyi munkaviszony után a férfiak számára is biztosítjuk a nyugdíjba vonulás lehetőségét. A rokkantsági és a korai nyugdíjaztatás kapcsán történt kormányzati túlkapásokat újra fogjuk vizsgálni. A nyugdíjemelés mértékét differenciálttá változtatjuk, ezáltal is segítve a kis- és közepes nyugdíjakon élők életét. Csökkenteni fogjuk a nyugdíjaskosárba tartozó termékek forgalmi adóját. Az időseket sújtó közbiztonsági problémákat fel fogjuk számolni. Az egészségügyi ellátást hatékonyabbá és gyorsabbá tesszük. Új gyógyszertámogatási rendszert vezetünk be, ezzel is segítve a krónikus és tartós betegséggel küzdők gyógyulását. Nagyon sok olyan feladat van tehát, amely higgadt és konstruktív vitát kíván majd tőlünk a jövőben.

Hírdetés

Jó esetben mindannyian megéljük a teljes életet. És minden korban megvan a magunk feladata: a fiatalnak a tanulás, a középkorosztálynak a munka, az idősnek pedig a tapasztalatok bölcs átadása. Mindenki ugyanolyan értékes, és egy egészséges társadalmat a generációk harmonikus együttműködése jellemez. Sok még a tennivalónk, hogy eljussunk ide, de hiszem, hogy sikerülhet, ha őszintén és szeretettel fordulunk egymás felé. Ha meghallgatjuk és megértjük a másikat. A Jobbik és a magam nevében is azt ígérhetem, hogy ahogy ellenzékben, úgy kormányon is partnernek tekintjük az Idősek Tanácsát és adunk a véleményére, a magyar nyugdíjasokat – szüleinket és nagyszüleinket – pedig a legnagyobb tisztelettel és szeretettel fogjuk segíteni abban, hogy annyi nehézség és történelmi trauma után békés, boldog és biztonságos időskor adasson a számukra.

Egyúttal arra kérem Önöket, hogy levelemet az Idősek Tanácsa elnökének, Orbán Viktornak és alelnökének, Balog Zoltánnak is szíveskedjenek eljuttatni.

Tisztelettel:
Vona Gábor

(Forrás: Vona Gábor Fb-oldala)

A Fidesz-célkeresztbe került írás itt olvasható: Vona Gábor: Nyugdíjas polgárháború lesz?


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »