Vona Gábornak azonnal le kell mondatnia helyettesét

A Fidesz szerint nincs tovább, Vona Gábornak azonnal le kell mondatnia helyettesét, Janiczak Dávidot.

Dunai Mónika, a kormánypárt országgyűlési képviselője szombaton, Budapesten a közmédiának nyilatkozva úgy fogalmazott, Janiczak Dávid, a Jobbik alelnöke, Ózd polgármestere vállalhatatlan a nemi erőszakkal fenyegetés, a nőkkel szembeni stílusa miatt.

Kiemelte, a kormánypárt, az ellenzéki politikusok és női civil szervezetek is kérték az elmúlt napokban, hogy a Jobbik mondassa le őt, de Vona Gábor mégis védi a védhetetlent.

„Ennek véget kell vetnie, és azonnal le kell mondatnia helyettesét!” – jelentette ki Dunai Mónika.

Janiczak szeretője lehetett a Borsodnádasdon meggyilkolt lány

A Jobbik alelnökének a szeretője lehetett az a fiatal lány, akit tavaly szeptemberben gyilkoltak meg Borsodnádasdon – erről ír a Bors. A lap szerint az ügyben Janiczak Dávidot is kihallgatták. A lány mobiljában ugyanis Ózd jobbikos polgármesterétől is találtak egy üzenetet. Janiczak Dávid azt írta: semmiféle testi kapcsolatban nem állt a meggyilkolt lánnyal.

Janiczak Dávid szeretője lehetett az a fiatal lány, akit tavaly szeptemberben gyilkoltak meg Borsodnádasdon – írja a Borsonline. A 17 éves lány holtestét a település temploma melletti vízgyűjtő aknában találták meg.

A Borsonline úgy tudja, gyilkosa, B. Roland féltékenységből végezhetett vele. A cikk szerint a helyiek azt mondják, az ügyben Janiczak Dávidot is kihallgatták. A lány mobiljában ugyanis ózd jobbikos polgármesterétől is találtak egy üzenetet, amelyben Janiczak Dávid azt írja: “ha elmúltál 18 éves, felvállallak”.

Az M1 kereste a politikust, hogy megkérdezzék, milyen kapcsolat fűzte a meggyilkolt kiskorú lányhoz, és hogy a gyilkosság ügyében valóban kihallgatták-e. Az ózdi polgármester közleményében úgy fogalmaz, hogy semmiféle testi kapcsolatban nem állt a meggyilkolt lánnyal, de azt elismeri, hogy a nyomozásban valóban segítette a rendőrség munkáját. Janiczak Dávid lejáratásnak tekinti az ügyről szóló cikket, aminek minden további következtetése szerinte hazugság.

Janiczak Dávid nőkkel való kapcsolatáról az elmúlt napokban több hangfelvétel is napvilágot látott. Az egyik ilyenen közvetlen női munkatársát szexuális erőszakkal fenyegeti meg.

Janiczak Dávid a felvételről azt mondta: nincsen vele gond, mert az ügy már régen történt, és elnézést is kért miatta.

„Én ő vele ezt nyilván rendeztem, bocsánatot kértem tőle, egyébként még a tavalyi esztendőben…” – mondta az ózdi polgármester

Janiczak Dávidot az eset után többen is lemondásra szólították fel. Vona Gábor viszont úgy döntött, hogy erre nincsen szükség, mert mint fogalmazott: ilyen bárkivel megtörténhet.

„Én azt gondolom, hogy ez bárkivel megeshet” – fogalmazott a pártelnök.

Janiczak Dávid továbbra is a Jobbik alelnöke és a párt tagja maradhatott, ahogy a szintén jobbikos Kulcsár Gergely is. Róla korábban a Ripost írta meg, hogy az ötgyermekes képviselő egy fiatalkorú lánnyal folytatott alkalmi viszonyt, aki a cikk szerint a Jobbik ifjúsági tagozatának tagja volt.

„Természetesen nem foglalkozunk Kulcsár Gergelynek a magánéletével” – mondta Jakab Péter, a Jobbik szóvivője..

A Jobbik a jelenleg is képviselőként tevékenykedő Kulcsár Gergely ügyében is csak annyit közölt: politikusai magánéletéhez a pártnak semmi köze.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »