Vona parancsba kapta a mészárlást?

Vona parancsba kapta a mészárlást?

(…) Ez egy szakadásközeli helyzet. Nagyon közel került a Jobbik ahhoz, hogy a nagy néppártosodási lázban darabjaira hulljon szét.  (…)

De mi is történik pontosan?

A radikális szavazók felől nézve mindaz, ami történt, azt jelenti, hogy Vona kizárta a pártból az igazi Jobbikosokat. A néppártosodás, a cukiságkampány a Jobbikság elvesztéséről szól. A radikálisok felől nézve a két Gábor, Török és Vona barátsága nem véletlen baleset, hanem szükségszerű következmény: a mérsékeltek, puhák és langyosok kölcsönös vonzódása. A radikális nemzeti érzelmű szavazókat tehát elárulták. Új párt kell.

A Jobbikkal nem szimpatizáló szavazók felől nézve úgy tűnik mintha a mérsékeltek leráznák magukról a szélsőséges radikálisokat. De csal az optika. Vona ettől még nem szűnt meg radikális lenni. Mindaz, amit a Jobbik eddig is képviselt, nem válik enyészetté. Vona és tanácsadói köre ugyanis fényévekre van a mérsékelt középtől.

Hírdetés

Vonáék szándéka, hogy úgy értelmeződjenek az események, mintha a mérsékelt közép leválasztaná a szélsőséget. Vonáék ugyanis középről akarnak szavazatokat szerezni. Ezt nyílván Novák Elődékkel bajos lenne elérni. Ennyire egyszerű.

(…)

“Ha pénz, paripa és fegyver kell, akkor itt az ideje kirúgni a Jobbikosaidat, fiam.” Akár erről is szólhatott volna az a nevezetessé vált Vona-Simicska találkozó. (…)

888.hu – Horváth Ferenc: Vona parancsba kapta a mészárlást?


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »