Zeffirelli fia tagadja, hogy apja molesztált egy fiatal színészt

Pippo Zeffirelli csütörtökön közleményben nyilvánította hamisnak a zaklatási vádat, amellyel Johnathon Schaech amerikai színész illette a legendás olasz filmrendezőt.

Pippo Zeffirelli szerint a vádaskodás nem egyéb, mint „puszta vendetta”, megbosszulása egy korábbi sérelemnek.

A 48 éves amerikai színész, aki egyebek mellett olyan tévésorozatokból ismert, mint a Ray Donovan vagy Quantico, azt írta a People amerikai társasági magazinban, hogy 25 éve, az Egy apáca szerelme című film szicíliai forgatása közben Franco Zeffirelli mindvégig tette neki a szépet, megpróbálta elcsábítani, és egy alkalommal kísérletet tett arra, hogy orális szexuális kapcsolatot létesítsen vele. „Megértettem, hogy többet akar tőlem, mint hogy a vezető színésze legyek” – írta.

Pippo Zeffirelli szerint Schaech megharagadott, amiért apja szinkronizáltatta a hangját a filmben, mivel egy torokprobléma nehézzé tette számára a beszédet.

„A visszaélésre vonatkozó vádak nem igazak. A rendezőknek különböző stílusaik vannak, és amikor tapasztalatlan színészekkel van dolguk, olykor követelőzőbbek, sürgetőbbek” – olvasható a közleményben.

Az ifjabb Zeffirelli szerint Schaech baráti kapcsolatot ápolt apjával az évek során, és még a múlt hónapban is érdeklődött a 94 éves rendező egészségi állapota felől.

Franco Zeffirelli 2006 novemberében megjelent önéletrajzában beszélt először nyíltan a homoszexualitásáról és Luchino Visconti iránti szerelméről.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »