Zoom: Már minden létező plakáthelyet lefoglalt a Fidesz

Az ország valamennyi elérhető plakáthelyét lefoglalta a Fidesz egészen idén decemberig, így az ellenzék a kampányidőszakban, február 18. és április 8. közt nem tud majd hirdetni – írja saját, piaci forrásokból származó információira hivatkozva a Zoom.hu. A nagy lefoglalásból egyedül a lapunkkal azonos tulajdonosi körhöz tartozó Publimont Kft. plakáthelyei maradtak ki. 

A Zoom.hu úgy számol, hogy 20-25 ezer óriásplakát és mintegy 14 ezer citylight (háttérvilágítással rendelkező plakáthely, főleg buszmegállókban) van az országban. A Médiapiac című szaklap szerint viszont összesen mintegy 46 ezer lehet a plakáthelyek száma, nagyjából fele-fele arányban Budapesten és vidéken.

A plakáthelyek nagy részét viszont eleve lekötik a piaci hirdetők, illetve a Mahir és a Publimont helyeivel politikai okokból nyilván nem számol a kormánypárt. Ez azt jelenti, hogy eleve csak mintegy 6-8 ezer óriásplakát áll rendelkezésre a kampánya. Ezeket foglalták le állítólag a Fidesznek dolgozó reklámügynökségek, cégenként százmillió forintos nagyságrendben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »